To helikopter og et fartøy fra en oljerigg rykket torsdag ut til tankskipet YARA Gas III, etter melding om at det kom vann inn i maskinrommet.

Ni personer befinner seg om bord i det over 80 meter lange skipet, som ligger 50 nautiske mil øst for Ekofisk.

Evakueres ikke

Personene som befinner seg på skipet blir så langt ikke evakuert. Hovedredningssentralen mottok melding om hendelsen klokken 10.40.

— Det er så alvorlig at de har bedt om å få pumper så fort som mulig. Disse er nå på plass, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen på Sola.

Totalt fem pumper skal nå være levert til skipet, som med det klarer å holde vannet unna. Flere pumper skal også være tilgjengelig dersom behovet oppstår.

Ifølge Hovedredningssentralen er begge hovedmotorene ute av drift inntil videre, og skipet ligger og driver.

— De kvitter seg fremdeles med vann. De har fått pumper om bord, og skal få flere. Situasjonen er under kontroll for øyeblikket, sier redningsleder Eirik Walle til BT klokken 16.

Det er bestilt en slepebåt som skal føre tankskipet inn til land.

- Kunne gått ned

Ett redningshelikopter er fremdeles på stedet. Når situasjonen er avklart, vil det trekkes inn igjen, opplyser Walle.

Det skal ikke være fare for at skipet går ned.

— De var helt avhengig av å få tilført ekstra pumpekapasitet utenfra. Det har de fått, og situasjonen er under kontroll, sier Walle.

Tankskipet skal slepes inn til Skagen i Danmark. Hovedredningssentralen regner med at slepebåten er ved tankskipet rundt klokken fem fredag morgen.

Det er torsdag kveld ikke mulig å si noe om hvorfor tankskipet tar inn vann.