Ulykken skjedde rundt klokken 12 i formiddag. Tankbilen fra TINE gled på glatten og tilhengeren veltet over boden. Ingen ble skadd i ulykken, men bompengevakten fikk seg et kraftig støkk i livet.

Krøket seg ned

— Jeg så han kom i speilet og tenkte med meg selv at dette aldri kom til å gå bra. Så bremset han kraftig, og hengeren ble slengt mot boden min, forteller en skjelven bomvakt.

Tilhengeren traff den siden av boden der døren er, så Fodnes hadde ikke mulighet til å komme seg unna. Han krøket seg ned bak bordet og lot det stå til.

— Det smalt fryktelig, og hele veggen ble presset inn. Jeg var en meter eller to unna. Etterpå var hele boden skjev, og jeg kom meg ikke ut. Jeg bare satt der og ventet på at noen skulle komme og få vekk hengeren.

På jobb igjen

Men Fodnes lar seg ikke skremme av en slik nær-døden-opplevelse. Kort tid etter krasjet satt 55-åringen på plass i boden igjen for å kreve inn pengene til Fjærlandsvegen.

— Det ser ikke ut her, alt er knust. Men jobben må jo gjøres, sier han.

Det skal ikke være trafikkproblemer som følge av ulykken, sier operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Brunost

10.000 liter myse rant ut i elven etter Tine-bilens bomtur. Det får ingen miljøkonsekvenser, ifølge Statens Forurensingstilsyn, Sogn og Fjordane.

Myse-utslippet inneholder ikke giftige stoff og var beregnet til brunostproduksjon.

KRASJ: Tankbilen smalt inn i bombengeboden.
FOTO: PER MARIFJÆREN