Tankbilen ble kastet nedover en 20 meter høy skråning og ble liggende delvis under vann etter utforkjøringen. Føreren klarte å ta seg ut på egen hånd.

— Han var i sjokktilstand, men hadde ikke alvorlige fysiske skader, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Kom seg ut frontruten

Heldigvis hadde tankbilen fra YX Energi ingen last da den gikk utfor veien ved midnatt. Den hadde nettopp losset diesel i Odda, og var på vei til Bergen. Logistikksjef i YX Energi, Ole Helge Løken, opplyser at sjåføren skulle rekke en ferge klokken 00:30.

Ulykkesstedet ligger på riksvei 13 ved Ringøy, én mil nord for Kinsarvik i Ullensvang kommune.

— Det er uklart hva som forårsaket ulykken, men veien på ulykkesstedet skal være svært smal, sier Løken.

Han sier videre at sjåføren klarte å komme seg ut gjennom frontruten og svømte til land. Naboer fikk varslet politiet, som kom raskt til stedet.

Veien stengt til klokken 18

Løken bekrefter at sjåføren ikke er fysisk skadet, sett bort fra smerter i ryggen, men sier at han er sterkt preget av hendelsen. Sjåføren får nå tilbud om krisehjelp.

— Det er fryktelig for en sjåfør å oppleve noe slikt, men vi er selvfølgelig glade for at det gikk bra. Heldigvis var det ikke drivstoff på tanken. Da kunne det fort ha blitt lekkasjer, sier Løken.

Bergingsmannskaper arbeider nå med å heve bilen.

— Bil og henger må skilles fra hverandre for å kunne bli fraktet opp av sjøen, sier Løken.

Hengeren ble fjernet klokken 15:30, og det arbeides nå med å få opp bilen også.

— Veien er stengt i forbindelse med opprydningsarbeidet, men vil bli åpnet igjen rundt klokken 18, sier operasjonsleder Sven Johannessen i Hordaland politidistrikt.

Arnstein Karlsen