I dagens Havneråd ble han enstemmig valgt til ny havnedirektør.

På forhånd hadde flere av medlemmene sagt de ville stemme for å utsette avgjørelsen. Bakgrunnen var manglende informasjon om hvorfor Tangerås ble innstilt som førstekandidat.

Blant dem som uttalte seg kritiske til BT i går var Kåre Østrem. Han representerer Lindås kommune i havnevesenet.

God kandidat

Etter dagens møte var han derimot fornøyd med prosessen.

— Møtet ble ikke utsatt og det var ingen som tok til ordet for at det skulle bli det, sier han.

Østrem er spent på Tangerås.

— Vi har fått en grundig orientering rundt hans kvalifikasjoner, og jeg tror dette skal bli en god kandidat til å lose oss videre, sier han.

Havnerådets leder, Olav Steinar Namtvedt, er fornøyd med ansettelsen.

— Jeg oppfatter Tangerås som meget godt egnet til å overta direktørjobben. Han har god erfaring fra flere områder, i tillegg til områder vi har bruk fo. Han har vist i sitt tidligere arbeid at han kan takle flere ulike situasjoner, i tillegg til at han er omgjengelig og virker interessert i å gjøre en god jobb for oss.

Kan alltid gjøre bedre

Flere medlemmer i Havnerådet var kritiske til måten prosessen har vært. Blant annet fikk de ikke vite hvem de skulle ansette som sjef rett før møtet. Namtvedt har vært med i utvelgelsesprosessen, men ønsker ikke å kommentere hvorfor de gjorde det på denne måten.

— Man kan alltid gjøre ting bedre, men slik ble det gjort denne gangen. Det er uansett positivt at folk er interesserte i å bli best mulig opplyst om de opplysningene de skal ta.

En rekke havnedirektører har kommet og gått på havnen de senere årene. Namtvedt håper nå på ro.

— Jeg regner med at Tangerås er klar for å gjøre en god jobb, og jeg regner med at de han skal møte også vil være innstilte på det. Slik kan vi få et fruktbart og godt samarbeid, slik det skal være mellom direktøren og de ansatte.

Spennende utfordring

Tangerås selv sier han ser frem til den nye jobben.

— Dette er en spennende og utfordrende, sier han til bt.no

— Hva er det som blir utfordrende?

— Jeg oppfatter at denne jobben har utfordringer som alle andre. Det er tre dimensjoner, vi skal få arbeidsplassen og medarbeiderne til å fungere så godt som mulig, kunde- og markedssiden skal ivaretas på en skikkelig måte og eierne sine interesser skal ivaretas.

Tangerås blir foreløpig siste mann på listen av en lang, lang rekke havnedirektører de siste to årene.

— Jeg har aldri vært redd for å ta på meg utfordringer. Man finner som oftest gode løsninger på dem, og nå får vi bare brette opp ermene og snu dette i riktig retning.