Verst av alt er trykkfeilen på esken der dukken presenteres som «Hvalenes prinsesse». «Princess of Whales» står det på emballasjen, mens Diana var prinsesse av Wales, fyrstedømmet vest for England. Inne i esken ligger en 30 centimeter høy dukke med sterkt sminket ansikt og temmelig brede hofter.

— Det står altfor mye om meg i avisene, piper dukken når man klemmer den på magen. Den kan også si at den vil være snill mot andre mennesker og at den av og til er veldig, veldig lei seg, skrev London-avisen Daily Mirror mandag.

Dukken er produsert i et begrenset opplag på 10.000 eksemplarer av det amerikanske selskapet Time Capsule Toys, og koster 31 dollar eller snaue 210 kroner i butikkene i USA. Den er laget uten samtykke fra prinsesse Dianas minnefond i London.

Fondet har flere ganger protestert mot det talsmenn beskriver som smakløse forsøk på å tjene penger på minnene om Diana. Den populære britiske prinsessen, som var skilt fra tronarvingen prins Charles, omkom i en bilulykke i Paris i 1997.