Ingen kom til skade i uhellet, som ble meldt klokken 10.15 torsdag, opplyser politiet til bt.no.

Tunnelen ble stengt etter hendelsen, og trafikken blir omdirigert via Garnes. Det har skapt store trafikkproblemer, ikke minst for tungtransporten, på den smale veien.

Se video!

– Det er store problemer med å avvikle trafikken. Det er lange køer på begge sider, både fra Voss og Hardanger mot Bergen, og i motsatt retning. Det er opp mot en times kø — det er ganske formidabelt, sa vaktoperatør Eivind Hope ved vegtrafikksentralen til bt.no ved 17-tiden.

Klokken 18.20 meldte operasjonsleder Svein Bruarøy i Hordaland politidistrikt at situasjon ikke hadde bedret seg. En bussjåfør bt.no snakket med, fortalte at han hadde brukt en time og tyve minutter på noen hundre meter.

Klokken 20.30 meldte vegtrafikksentralen at trafikken gikk lettere, men at det fremdeles var lange køer. Politiet slipper gjennomtrafikken vekselvis en halvtime i hver retning. Det betyr en ventetid på opptil tre kvarter forbi Garnes.

Klokken 23.20 opplyste politiet at det fremdeles var lange køer, og at det virker som det er mer trafikk enn vanlig, til tross for rådene om omkjøring.

Rydder opp

Oppryddingarbeidet pågår, men det er omfattende.

– Takplater, elektriske installasjoner, nødovervåking og annet utstyr er revet ned i 50-60 meters lengde. Vi vet ikke nøyaktig hva som har skjedd, men trolig er det et stort kjøretøy som har tatt oppi installasjonene, sier Hope.

Tunnelen vil trolig åpne ved 05.30-tiden fredag morgen. I mellomtiden blir trafikken omdirigert.

Vegtrafikksentralen anbefaler folk som skal fra Bergen til Voss å ta fergen fra Breistein til Valestrand på Osterøy, og deretter kjøre over Kvisti bru.

En omkjøringsmulighet for de som skal fra Bergen til Kvamskogen, er å kjøre via Os, og deretter fylkesveg 137 via Rolvsvåg til Samnanger.

– Det er også mulig å kjøre om Garnes, men på denne strekningen regner vi med at det vil være lange køer hele kvelden, sier Hope.

FRUSTRERENDE: Arnanipatunnelen ble stengt torsdag morgen etter at takplater løsnet. Det første til håpløse køer.
EINAR H. SPANG