• Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd hvis takplaten hadde rast ned mens undervisningen pågikk, sier rektor ved Løvås skole, Kari Løvby Jørgensen.

ÅSMUND EGELAND asmund.egeland@bergens-tidende.no

Skolen som i forrige uke ble plaget av rotter og mus, ser nå ut til å rase sammen rent bygningsmessig.

En tung takplate datt rett ned i et klasserom på Løvås skole fredag ved 14-tiden. Ingen ble skadet, siden undervisningen var avsluttet for dagen.

Fire løse plater Det var vaktmesteren som oppdaget det som hadde skjedd. Senere på kvelden gikk han gjennom klasserommene, sammen med en representant fra Bergen kommune. Det viste seg at ytterligere fire plater hadde løsnet.

14 av klasserommene ved barneskolen har takplater av samme type som den som løsnet og falt ned. Alle disse klasserommene er nå stengt. Elevene er evakuert mens klasserommene sikres av snekkere.

Annerledes skoledag — Det foregår ingen undervisning i 14 av klasserommene nå. Noen elever er ute, mens andre benytter de rommene vi har som er sikre, sier rektor Kari Løvby Jørgensen til Bergens Tidende.

— Hva kunne skjedd hvis takplaten datt ned mens det var undervisning i klasserommet?

— Det tør jeg ikke tenke på. Det er ingen god tanke, sier Løvby Jørgensen.

Alvorlige følger Drifts- og vedlikeholdssjef Per Fredrik Gjesdahl i Bergen bygg og eiendom bekrefter at følgene kunne blitt alvorlige dersom platen hadde løsnet mens undervisningen pågikk. Han inspiserte klasserommene før helgen, og var også til stede på skolen mandag.

Platene som nå sikres på Løvås skole er 28 år gamle og fungerer primært som akustikk-dempere.

Løvås skole er en av mange skoler som står i kø for etterlengtet oppussing og rehabilitering. Rektor Løvby Jørgensen kan nå ha fått enda et godt argument overfor politikerne.

— Vi er blitt plaget av rotter og mus på skolen. Men det er en bagatell i forhold til at noen kan bli skadet, sier Løvby Jørgensen.

Løvås skole, som ligger i Nebbeveien i Fyllingsdalen, har elever som går i 1.-7. klasse.

TUNG PLATE: Løvås skole i Fyllingsdalen er nå evakuert etter at en tung takplate løsnet og datt i gulvet før helgen. FOTO: Ørjan Deisz