• Jeg er heldig som lever. Jeg vil rette en hjertelig takk til dem som fikk meg ut av den brennende leiligheten, og alle som har hjulpet meg siden.

Gerd Meyer (79) sitter i sin utbrente leilighet i Torggaten. Hun forteller Bergens Tidende at hun er full av takknemlighet og glede over at hun ble reddet ut fra flammene.

Det er snart gått 14 dager siden den dramatiske hendelsen. Ved et uhell hadde Gerd kommet til å starte brannen i stuen da hun skulle fyre opp i ovnen. Leiligheten ligger i tredje etasje i huset som Gerd eier sammen med en søster.

En BT-journalist oppdaget brannen da han sto på altanen på BT-bygget tvers over gaten forrige torsdag. Han varslet brannvesenet og løp over gaten. Sammen med leieboer Orvar Bergmann hjalp journalisten Gerd ned trappene og ut i sikkerhet.

Glad tross alt

Gerd Meyer er full av takknemlighet til tross for at hun har fått det meste av møbler og innbo ødelagt. Hun er så glad for at hun er i live.

Leiligheten er utbrent. Taket, tapetet på veggene, golvbelegget, dør— og vinduskarmer bærer tydelig preg av at her har vært brann. Svi- og askelukten henger tungt i rommene. Møblene er ødelagt, der de står stablet i en av de to stuene. Kjøkkenet er fullt av ting og tang som er stuvet vekk mens rehabiliteringen er begynt i den ene stuen. Nedvasking er begynt, før skadene skal utbedres.

De to første nettene etter brannen, overnattet Gerd hos slektninger på Bønes. Men hun valgte å flytte hjem igjen. - Det skulle komme så mange folk her for å vurdere og utbedre skadene, så jeg måtte jo være på plass. Det meste av dagen oppholder jeg meg på soverommet mens de vasker og jobber i stuen, forteller Gerd.

Frykter bot

I to lange politiavhør har hun forklart hva som skjedde.

— Om og om igjen måtte jeg forklare politimennene alle detaljene om uhellet. De sa jeg er siktet, og risikerer bot. Nå venter jeg i spenning på hva politiet bestemmer seg for, sier Gerd.

Forleden leverte hun inn en takkeannonse for innrykk i BT. Der takker hun alle som har hjulpet henne - journalisten, leieboeren, brannfolkene som slukket brannen og reddet katten hennes, forsikringsselskapet og skadebegrensningsselskapet. «Hjertelig takk. Jeg er dypt takknemlig.» Skriver Gerd.

TAKKNEMLIG: Fra altanen sin hilser Gerd Meyer til naboene i BT-huset tvers over gaten.<br/>FOTO: ARNE NILSEN