— Vi er dere evig takknemlig for alt dere har gjort, sa Svein Ingvald og Ida Opdal til representanter for politiet, brannvesenets froskemannsgruppe, Røde Kors Hjelpekorps og Universitetet på et møte hos politimester Vidar Refvik i går.

– Vi er passe rørt, alle sammen. Det er ikke hver dag vi får slike godord, sier informasjonsleder Trygve Hillestad.

21 år gamle Anders Aubert Opdal forsvant natten til søndag 20. oktober. Tirsdag 12. november ble han funnet druknet ved Skoltegrunnskaien, i nærheten av der han sist ble observert i live.

- Eksemplarisk

Før han ble funnet, deltok en rekke frivillige i letingen etter ham. Universitetet stilte dessuten et forskningsfartøy til rådighet i søkene etter den 21 år gamle studenten, som opprinnelig kommer fra Kvinnherad.

— Måten politiet og alle andre har håndtert forsvinningen på, har vært eksemplarisk.

Etterforskningsleder Carl-Petter Leganger informerte oss daglig, selv om han ikke hadde noe nytt å melde, sier Ida Opdal.

— Det ble gjort mer enn vi egentlig kunne forvente for å finne Anders. Fra første stund følte vi at forsvinningen hans ble tatt på alvor.

Det varmet da vi fikk høre hvor mange som deltok i leteaksjonene, føyer moren til.

Ga aldri opp

Savnet av sønnen er fortsatt stort, og vil også være det i lang tid fremover.

— Det var en lettelse for oss at han ble funnet. Uvissheten var ille. Vi skjønte etter hvert at det måtte ha tilstøtt ham noe alvorlig, og at vi neppe ville få se ham i live igjen. Det liknet ikke Anders å bli borte uten å si fra om hvorfor.

Vi ga imidlertid ikke opp håpet om at han ville bli funnet. Nå har vi fått en grav å gå til. Det gjør sorgen noe enklere å leve med, sier 21-åringens foreldre.

— Vi synes media gjorde alt for å hjelpe oss, samtidig som Anders' kamerater spredte bilder av ham rundt i sentrum. Vi har ingenting å sette fingeren på hos noen – snarere tvert imot, poengterer foreldrene.

Skryter av Universitetet

Svein Ingvald og Ida Opdal er imponert over at Universitetet også engasjerte seg i leteaksjonen.

— Det er et sterkt signal til de øvrige 17.000 studentene ved Universitetet i Bergen at UiB gjorde sitt for å medvirke til at Anders skulle bli funnet, sier faren.

Foreldrene er også glad for at Bymisjonen stilte Korskirken til rådighet for alle som lette etter sønnen.

TAKKNEMLIG: Ida og Svein Ingvald Opdal takket i går politimester Vidar Refvik og alle andre som deltok i letingen etter sønnen Anders Opdal (21) for all hjelp.<p/>FOTO: ARNE NILSEN