Torkjell Kjosås ved Kvamskogen Vaktsentral var mandag oppe ved hytten som ligger i området mellom Kvednaskogen og Byrkjeseter.

Der var det ingen tvil om at noen har overnattet. Gjesten hadde til og med lagt igjen en lapp til hytteeierne: «Takk for meg, fin hytte, fin natt».

— Han som eier hytten ringte meg tidligere i dag. Det er en jobb som må gjøres, skifte rute og rydde etter ham. Han har knust seg inn og stjålet drikkevarer og tunerkort, forteller Kjosås.

Kan bli frostskader

Han vet om to hytter som har hatt innbrudd i det siste, men tror ikke det stopper der. Om samme mann står bak innbruddene, er uklart, men hyttefolk har allerede begynt å omtale tyven som «Vandreren 2», etter den beryktede innbruddstyven Vandreren.

— Det er lite folk som besøker hyttene sine nå, og det kan være flere hytter som har hatt besøk. Dette er hytter som ligger utenfor allfarvei, høyt oppe, og du må gå dit, sier vaktmannen.

Kjosås forteller at det er 500 hytter i området, og at alle bør sjekkes.

— Hvis innbruddstyven har knust seg inn, blir det kaldt, og en kan få frostskade med sprengte rør. En liten skade kan bli en stor skade hvis ikke folk drar opp og sjekker hyttene sine, sier han.

To anmeldelser

Kjosås har også kommet med oppfordringen på sin egen hjemmeside Kvamskogen.no.

Politiet i Kvam har fått to anmeldelser som gjelder hytteinnbrudd.

— Den ene gjelder en hytte der noen hadde brutt seg inn og tydeligvis tilbrakt en natt. Vedkommende har stjålet alkoholholdige drikkevarer, skrevet en hilsen og forlatt stedet. Den andre gjelder innbruddsforsøk på en hytte, sier Andor Helgheim, politioverbetjent ved Kvam og Samnanger lensmannskontor.

— Kan være fornuftig

Han opplyser at sakene vil bli etterforsket.

- Vil du oppfordre folk til å sjekke hyttene sine?

— Dette har skjedd i området ved Kvednaskogen, opp mot den gamle Ungdomsheimen. Hvis folk skal oppover, eller har noen de kjenner i området, kan det være fornuftig, men jeg tror ikke vi skal kalle ut alle hytteeierne på direkten.