Oppskriften på å virkelig nyte en vinterferie i Bergen i øs pøs regnvær midt i februar er å flytte utenlands. Vi er en familie på fem som flyttet fra tjukkeste Fyllingen til Windsor utenfor London i juli i fjor. Vi har knapt vært hjemme siden vi flyttet, derfor ble det ekstra stas med vinterferien i Bergen.

Takk til Hydro-barnehagen hvor Marcus (5) fikk gå på besøk. Han går nå i første klasse og det er ikke mye lek i skoletiden her borte. Her er det opplest og vedtatt at de bør lese og skrive i en alder av fem og for å klare det må de ha mer enn seks timers skoledag og hjemmelekser hver eneste dag.

Takk til Varden skole!

Tusen takk for en fantastisk mottakelse på Varden skole. Både klasse 4a og klasse 7c satt klare og ventet på Lisa (9) og Emma (12) når vi kom og det var stor gjensynsglede. Det skal ikke mye fantasi til å skjønne at det var tøft for jentene å begynne på engelsk skole i høst og selv om det går lettere nå er savnet stort etter gamle klassekamerater. Så tusen takk til dere for at jentene fikk tilbringe en dag på skolen og oppleve det gamle fellesskapet igjen.

I disse dager med så mye snakk om kompetansen i den norske skolen, så er det et lite poeng at både Lisa og Emma klarer seg godt faglig i den engelske skolen. Lisa har til og med hoppet over fjerde klasse og går nå i femte klasse.

Takk også til Varden SFO, hvor Lisa fikk komme på besøk en dag, og til Fyllingen Håndball hvor Emma fikk trene med gamlelaget. Den store sorgen her i England er at de ikke spiller håndball. Det er tøft for to håndballfrelste jentunger og tro meg, nettball er ikke helt det samme.

En vanlig dag i Bergen

Det er nå stor stas å være i Bergen selv om regnet øser ned og det er grått og tungt. Så takk også til Bergen for å vise seg fra den siden vi er mest vant til.

Når man bor i utlandet blir alt det norske som vi ellers tar for gitt veldig gjevt. Vi kjenner familier som bor i Wimbledon, går på norsk skole og omgås omtrent bare norske. Vi er de eneste norske vi kjenner her i Windsor, og det er kanskje like greit for da lærer vi den engelske kulturen å kjenne mens vi bor her, selv om det hadde vært veldig greit å ha Fyllingen Håndball i nærheten.

Vi er tilbake i april og håper vi får lov til å komme innom de respektive igjen, ingenting er som en vanlig dag i Bergen.

Lisa (9), Emma (12) og Marcus (5) koste seg i Fyllingsdalen og i Bergen i vinterferien til tross for masse regn.Foto: Privat