— Nå ser det ut til at tåken bryter opp, så vi håper at vi kan ta ned fly om ikke så alt for lenge, sier flyvelederassistent Kyrre Andersen ved Flesland til bt.no ved 14-tiden.

Ikke nok sikt

Like før klokken 12 sirklet tre fly over Bergen, og ventet på et smutthull i tåken. Tåken ga ikke etter, og flyene måtte derfor finne seg alternative landingsplasser.

Da var det kun 540 meter sikt langs stripen på rullebanen. Det er ti meter under kravet for at et fly skal kunne lande.

— 550 meter er kravet for landing. Da holder det ikke med 540 meter sikt, forklarte flyvelederassistent Geir Mathiesen i flytårnet på Flesland lørdag formiddag.

Det var ved 10.30-tiden lørdag at tåken satte inn for alvor. Mellom 10.29 og 11.45 var flyplassen stengt for innkommende fly i til sammen tyve minutter. Frem til klokken 11.30 var det nok sikt til å fly på bakken kunne ta av. Deretter slapp ingen fly ut eller inn.

Tåke langs kysten

Værtjenestekontoret ved Flesland opplyser til bt.no at det er ventet vekslende forhold resten av dagen, med tåke og bedre vær om hverandre.

— Vi har egentlig en stabil høytrykkssituasjon, men langs kysten kan det bli tåkeskyer, opplyser meteorologikonsulent Bernhard Hjelle ved værtjenestekontoret på Flesland.

Mens bt.no snakket med Hjelle ved 12-tiden, fikk han et glimt av blå himmel gjennom tåken.

— Det viser hvor stor variasjon det kan være på kort tid, sier han.

TETT TÅKE: Dette bildet er fra bt.no sitt webkamera på Ulriken. Bildet ble tatt klokken 11.49 lørdag formiddag.
Foto: Bergens Tidendes webkamera