I dag startet rettssaken mot den 26 år gamle mannen, som i sommer utløste en storstilt politiaksjon rundt en bygård i Bohrs gate. Mannen la seg helt flat og innrømmet omkring rundt pistoldramaet.

Kokainrus

Det var fredag 19. juli at mannen i kokainrus tok seg inn i huset og tømte ut pulverapparater i en rekke etasjer. Da brannvesenet rykket ut til huset, fikk den ene røykdykkeren en pistol rettet mot brystet.

Deretter forsvant den væpnede 26-åringen opp på taket. Politiet sperret av alle gater i nærheten og utstyrte seg med maskinpistoler, finlandshetter og skuddsikre vester.

Aksjonen ble avsluttet etter en time, da mannen på taket falt ned fire etasjer og brakk ryggen på to steder. Våpenet er aldri funnet, men skal angivelig være en lekepistol.

Husker lite

26-åringen er fortsatt under behandling for skadene og stilte med korsett da han møtte i Bergen tingrett mandag. I retten la 26-åringen seg helt flat for alt vitner har forklart om herjingene i Bohrs gate. Selv husker han svært lite av det som skjedde, men avviser at han skal ha truet en 14 år gammel gutt med pistol. Gutten skal vitne tirsdag.

— Var i psykose

Ifølge mannens forsvarer, advokat Marte Svarstad Brodtkorb, var hele episoden resultat av søvnmangel og et langvarig stoffproblem.

— Min klient var i psykose og er veldig lei seg for det han har gjort. Nå ønsker han å bli ferdig med alt det kriminelle han har gjort og komme seg videre i livet, sier Brodtkorb til BT.

Unnskylder seg i brev

Mannen fortalte sågar at han har skrevet et brev med en ydmyk unnskyldning til røykdykkeren som ble truet. Brevet skal han angivelig få når rettssaken er over. Anledningen byr seg allerede tirsdag, når brannmannen møter i retten som vitne.

Totalt er mannen tiltalt for 32 straffbare forhold, blant annet voldsepisoder og grove trusler mot politiet. Da retten ble satt mandag, erkjente han straffskyld for 29 av dem.