Denne helgen har en «takbande» gjort to innbrudd i Bergen. Expert på Nordås og Plantasjen i Åsane er begge blitt utsatt for innbrudd gjennom taket.

Tidligere år har det også vært lignende raid der tyvene har brutt seg inn gjennom taket.

Men på Plantasjen visste de at noe var i vente.

Fire mistenkelige

Sist torsdag la de ansatte merke til fire menn som oppførte seg påfallende.

– De sto ute på parkeringsplassen og tok bilder, sier butikksjef Ole Christian Nilsen. Så kom de inn i butikken for å se seg om. En av våre ansatte fulgte etter mennene og tok bilnummeret.

– De kom også tilbake senere for å se seg om en gang til.

– Hvilket land var bilen fra?

– Nei, det må dere spørre politiet om. De har fått alle opplysningene, men jeg kan si så mye at de kommer fra der de pleier å komme fra.

Fulgte etter

En ansatt som fulgte etter mennene, så at de besøkte andre butikker i nabolaget. De fikk naturligvis beskjed om hva vi observerte.

Plantasjens butikksjef vil ikke si så mye om hva de gjør for å møte slike situasjoner, men forsikrer at dette er noe de arbeider mye med.

– Vi driller de ansatte og vi tar våre forholdsregler rundt bygget.

– Gjennom hele sesongen har vi stort fokus på dette, sier Plantasjens mann. Han er godt fornøyd med at tyvene måtte dra tomhendt.

Måtte dra tomhendt

– Sist vi hadde et slikt innbrudd fikk de heller ikke med seg noe.

– Vi har profesjonell verditransport, sier butikksjefen. Det betyr at penger blir fraktet vekk slik at det aldri ligger kontanter i huset.

Politiet vil ikke si så mye foreløpig.

– At noen bryter seg inn gjennom taket, er et kjent modus fra tidligere, sier politiførstebetjent Vidar Arneberg. Men foreløpig vil jeg bare konstatere at det er slik det har skjedd.

Jo Hjelle
Jo Hjelle