Sokneprest Therese Bustadmo i Eid ble møtt av det hun beskriver som et vondt syn da hun ankom Eid kirke i dag tidlig.

Pentagram og «Satan»

På kirketrappen og den store dobbeltdøren som utgjør inngangen til kirken har noen skrevet «Satan» og malt et pentagram, en femkantet stjerne.

Også et bygg på kirketunet er tilgriset med spraymaling.

.— Jeg syns det er veldig trist at noen vil skjende et hellig hus på denne måten, et hus som representerer Gud i samfunnet vårt. Det gjør mange mennesker vondt og jeg syns det er sjokkerende at noen har så lite respekt for en kirke og det den representerer, sier Bustadmo.

Prestemøte samme dag

Skjendingen har trolig skjedd i natt og i dag skulle alle prestene i Eid kommune samles til prestemøte i kirken.

— Det var en dårlig start på dagen, men vi gjennomførte møtet med sang og bønner som vanlig. I morgen skal vi ha gravferd så vi skal få malt over det til da. Nå håper jeg de som har gjort dette går i seg selv og forstår hva det er de har gjort, sier Bustadmo.

Ifølge soknepresten har Eid kirke aldri tidligere blitt utsatt for noe lignende.

Malte matematiker

Det var ikke bare kirken som ble utsatt for pøbelstreker i natt. Også bysten av den kjente matematikeren Sophus Lie var tilgriset med spraymaling. I tillegg ble et gatekjøkken og skilt i Eid spraymalt.

— Dette er ikke et vanlig problem i Eid, og vi tror ikke dette er noe nøye planlagt. Sannsynligvis er det noen som mer tilfeldig har latt det gå ut over kirken, sier politibetjent Ole Tom Nord ved Eid lensmannskontor.

Politiet jobber med saken, forsikrer Nord.

— Det er brukt samme type maling alle steder. Vi har begynt å undersøke om noen bensinstasjoner eller fargehandlere har solgt slik maling, men det har ikke gitt resultat så langt, sier han.

Hva syns du om slike pøbelstreker? Si din mening i kommentarfeltet under.

HÆRVERK: Alle prestene i Eid kom til dette synet da de skulle på kirkemøte i dag. Noen har spraymalt kirkedøren og trappen.
Øystein Torheim
MATTEGENI: Kanskje gjerningsmennene har lite til overs for matematikk? Matematikeren Sophus Lie fikk også gjennomgå med malingsboksen i Eid i natt.
Øystein Torheim