— Hvem skal betale for politikernes ukulturtabber?

Spørsmålet kommer fra huseier og murmester Magnus Helgesen som driver firmaet Hans Helgesen & Sønner A.S. i Skottegaten.

Han mener politikernes ja til tagging på Bergen kunsthall har ført til oppblomstring av tagging. Det medfører store økonomiske konsekvenser for huseiere som må rengjøre eller male husene sine på nytt.

I vår måtte Helgesen male fasaden på eiendommene i både Skottegaten 6 og Claus Frimanns gate 7 på grunn av tilgrising. I helgen slo taggerne til nok en gang.

— Vi har jo vært utsatt for mye, men dette er surt. Vi pusser opp husene våre og prøver å holde det fint. Dette skjemmer hele strøket. Jeg kvir meg til turistsesongen, sier Helgesen sint.

Bergens Tidende tok en spasertur i nabolaget og kunne med selvsyn se en rekke signaturer på murer og fasader i nabolaget. Langs veggen på Betlehem har taggerne sprutet brunmaling langs hele veggen.

FERSK SIGNATUR: Murmester Magnus Helgesen er rasende på politikernes ja til tagging på Bergen Kunsthall og mener de bør ta ansvar for oppblomstringen av tagging i byen. Denne signaturen står på Helgesens kontorvegg i Skottegaten 6.<p/>FOTO: VEGAR VALDE