• Jeg dreit meg ut i Bergen, sier 31-åringen som er tiltalt for pengeutpressing sammen med et prøvemedlem fra motorsykkelklubben Union.

I retten i går satt den tidligere marinejegeren med håndjern festet til en livrem på magen på grunn av tumulter med politiet for noen måneder siden. Politiet nektet å låse opp til tross for klager fra både tiltalte og forsvareren. På tiltalebenken satt også et tidligere prøvemedlem fra Union MC. Han med total hukommelsessvikt om det han er tiltalt for.

— Det kan godt hende at jeg var med på det, men når jeg ikke husker noe, blir det feil å si så mye, sa 40-åringen.

130.000 i omkostninger

En av de to som skal ha blitt truet, en 31 år gammel mann, skal ha blitt tvunget til å møte opp på Minde den 26. mars. Der skal han ha fått rettet en ladd pistol mot hodet med klar beskjed fra østlandstorpedoen om at han måtte betale 180.000 kroner til det 40 år gamle prøvemedlemmet i Union MC.

Politiet sitter også med et signert gjeldsbrev som viser hvordan 31-åringen skylder 180.000 kroner. Gjelden er på 50.000 kroner, mens det er klasket på 130.000 kroner i omkostninger. Ifølge tiltalen skal 31-åringen ha fått to dager på å komme med de 50.000 kronene, ellers ville det komme til å smelle.

— Man signerer hva som helst når man har en pistol rettet mot hodet, sa trusselofferet da BT traff ham på gangen i retten.

Tok kontakt med Union

I stedet for å begynne å samle sammen tusenlapper, gikk 31-åringen til ledelsen i Union MC og spurte om det var reell gjeld som nå ble forsøkt krevd inn av det 40 år gamle prøvemedlemmet og torpedoen fra Østlandet.

Svaret han fikk fra sjefene i Union gjorde at han var litt tøffere i språket neste gang han snakket i telefon med torpedoen.

— Jeg har snakket med dem, og de sier det ikke er reelt de pengene som jeg skal betale inn, sa trusselofferet.

Torpedoen svarte at noen uansett må betale for å ha dratt ham opp fra Oslo til Bergen.

— Jeg har ikke bedt deg om å komme, og at han (Union-medlemmet) går rundt og spiller cowboy her som en annen idiot, må stå for hans regning. Det er ikke midt bord, svarte trusselofferet.

Ringte sønn av MC-president

I det øyeblikket ledelsen i Union MC ble blandet inn i trusselsaken, begynte det å gå trått med hele opplegget. Østlandstorpedoen ble utålmodig og prøvde å ringe sønnen til en president i en annen større klubb for om mulig å få mer press på Union. Den hjelpen fikk han ikke.

Det ble heller ikke noe bedre for torpedoplanene da begge ofrene som hadde blitt oppsøkt siste uken i mars gikk til politiet. Politiet iverksatte etterforskning og kunne fredag den 28. mars storme inn i leiligheten til det 40 år gamle MC-medlemmet og pågripe både ham, kjæresten og torpedoen.

Statsadvokat Elisabeth Deinboll, mener også at Union MC med sitt krav til prøvemedlemmet om å droppe innkrevingen også bidro til å forvanske torpedooppdraget.

— Det ser faktisk slik ut denne gangen, sier Deinboll.

40-åringen fikk sparken i Union etter at trusselsaken ble kjent.

Fædrelandsvennen