– Jeg hadde skrevet en O for at jeg skulle gå opp på tallet 3. Men så skjedde tabben som gjorde at jeg sa ned i stedet, sier en lykkelig millionær til Bergens Tidende lørdag kveld.

Tabben førte til at hun får en gevinst på vel 1,9 millioner kroner. Dersom hun hadde svart opp, slik hun hadde tenkt, hadde gevinsten vært på «bare» 800.000 kroner.

– Kjærkomment

– Tabben var jo kjempeflaks. For meg er det midt i blinken å få en slik gevinst. Jeg er minstepensjonist og har en del utgifter til lege og medisiner. Så dette var meget kjærkomment. Men jeg hadde vært fornøyd med inngangspremien på rundt 300.000 kroner også, sier Magdalene Vaage.

Hun har ikke tenkt på hva hun skal bruke milliongevinsten til.

– Vi har tre barn og fem barnebarn. Og vi har ikke hatt ferie på mange år. Jeg skal i hvert fall ta en tur til Nord-Norge og besøke sønnen min som jeg ikke har vært hos på fire år, sier hun.

Magdalene Vaages mann, Henry, er like sjokkert som sin kone over lørdagskveldens milliongevinst.

Trodde det var en selger

– Da de ringte fra Norsk Tipping trodde jeg at det som vanlig var noen som ville selge noe, og jeg lurte på om jeg bare skulle legge på, sier han.

Informasjonsrådgiver Remo André Martinsen i Norsk Tipping sier til Bergens Tidende at lørdagens jokerinnslag var strålende.

– Jeg trodde at hun hadde misforstått reglene da hun gikk ned på tallet 3. Men jeg tolket det som at det var en iskald beregning. Det førte i hvert fall til at hun fikk milliongevinst på det valget, sier han.

Det hører med til historien at joker-kupongen ble kjøpt på kjøpesenteret Gullgruven.