Tall Ships' Races skaper store problemer for dem som vil til sentrum. Bergenserne har blitt oppfordret til å la bilen stå og kjøre kollektivt. Men pågangen er så stor at bussene er sprengt.

Og klokken 13.40 melder politiet at Bygarasjen er smekkfull.

— Vi har ventet i en time og tre kvarter i Fyllingsdalen. Nå har noen av oss endelig klart å komme oss inn på en buss. Men det ser ikke ut som om Tide har visst at det er noe som heter Tall Ships' Races og satt opp ekstrabusser. Det er skandaløst, sier Aud Søilen til bt.no.

20 ekstrabusser

Ap-politikeren sitter også på Fylkestinget som har ansvaret for kollektivtrafikken. Søilen er ikke fornøyd med selskapet de har gitt konsesjon til å drive busstrafikk i Bergen.

— Dette skal jeg ta opp i Fylkestinget, sier en oppbrakt Søilen.

Informasjonssjef Kaare Enæs i Tide Buss sier selskaper er fullstendig klar over at det er mye folk i byen på grunn av Tall Ships' Races.

— Vi har fått en del tilbakemeldinger om at kapasiteten er sprengt. Vi har satt opp rundt 20 ekstrabusser, som kjører dit trafikken til enhver tid er størst. Det er ikke nok til å ta unna all trafikken med en gang, vi håper situasjonen vil bedre seg etterhvert, sier Enæs.

Han sier det særlig har vært mye trafikk fra vest, det vil si Sotra og Fyllingsdalen.

— Også søndag setter vi opp ekstra busser, sier Enæs.

Fornøyd med buss- og parkeringstilbudet? Si din mening!

CHRISTIAN LURA (MMS)