— Jeg satt og så på skiskytter-VM, og plutselig var det stopp. Bildet frøs idet Ole Einar Bjørndalen var på vei ut etter skyting, forteller en irritert innringer som ikke ønsker navnet sitt på trykk.

Han trodde først at noe var i veien med sendingen, men da heller ikke noen av de andre kanelene virket, tok han kontakt med naboene i Sandviken. Det samme hadde skjedd der.

Også beboere i Åsane melder om svarte skjermer.

- Kan se uten dekoer

Get-kunder flere steder i landet mistet TV-signalet lørdag formiddag. Ifølge selskapet, skal alle likevel få med seg innspurten på kvinnenes VM-tremil.

— Vi jobber fortsatt med å få opp de digitale signalene igjen, men alle får nå analoge signaler. Dermed er det bare å koble bort dekoderen, så skal alle kunne se TV, sier Gets direktør for samfunnskontakt, Øyvind Husby til NTB.

Når bt.no ringer like før klokken 12 har beboere i Sandviken vært uten TV-bilde i en times tid. Han vet ikke nøyaktig hvor lang tid det tar før alt er tilbake til det normale, men sier like etter klokken 12 at han regner med det vil skje «snarlig».

Over hele landet

  • Jeg vet ikke eksakt hvor det er eller hvor mange som er rammet, og heller ikke til de tekniske detaljene rundt årsaken, men teknikerne våre jobber med å rette feilen. Jeg håper vi raskt er oppe igjen, sier Husby samtidig som Marit Bjørgen kjemper om sitt femte VM-gull på tremilen.

Problemene med TV-signalene har rammet blant annet Vestlandet, Drammens-regionen og Østfold. Selskapets kunder i Oslo og Akershus er ikke berørt, opplyser Huseby.

Det skal kun være TV-signalene som har falt ut, så nett-TV kan også være en løsning for den som ikke får sett fjernsyn på den vanlige skjermen.