Midt under sportssendingen klokken 21.30 ble det helt mørkt i TV2s studio. Samtidig forsvant kommunikasjonen mellom studio og regi.

— Hva gjør vi nå, kunne seerne høre Fostervold spørre.

– Det var noen ørsmå brudd i strømtilførselen som forårsaket dette. Backup-systemet vårt slo ikke inn, slik at vi først fikk et avbrudd på 30 sekunder og deretter måtte resten av reportasjene avvikles fra mørkt studio, forteller TV2s informasjonssjef Jørund Rasdal Unneland.

Kort tid ble det fullstendig svarte skjermer fra Nøstet. Både nettsiden til TV 2 og TV 2 Nettavisen var også utilgjengelig. De ligger på felles server.

– Vi sendte på batteri en times tid. Da vi skulle koble over på vanlig strøm igjen skjedde det en feil som ikke skal skje. Vi gikk i svart igjen, og var borte i til sammen 35 minutter, sier Unneland.

TV2 var ikke alene om å ha strømproblemer. Ifølge BKK skyldtes problemene et brudd på linjen mellom Arna og Dale.

– En 300 kilovolts linje er helt ute, og det betyr at vi måtte koble om. Under omkoblingen opplevde mange lysglimt og korte tap av strømmen. Høyst sannsynlig skyldes linjebruddet den kraftige vinden. Vi er ekstra sårbare når en av hovedlinjene er ute, så det kan bli flere slike hendelser dersom vinden fortsetter, sier Juliet Balgobin, presseansvarlig i BKK.