TV 2s sportsanker Susanne F. Wergeland synes fokuset voldtektssakene får i media er viktig. For kort tid siden fikk alle TV 2-kvinnene utlevert voldsalarm. Det er hun takknemlig for.

— Jeg har den alltid med nå. Det er godt å ha en liten ting som jeg kan gjøre om det skulle skje noe. Det gir en god følelse, det er fint å ha en måte å kunne reagere på. Så må man ta det derfra.

Ikke helt tro på selvforsvarskurs

Wergeland har tidligere opplevd blotting og annen aggressivitet når hun har gått alene i Bergen. Egne opplevelser i tillegg til alle overfallsvoldtektene en hører om i media har fått henne til å være på vakt.

— Jeg tenker på det hver dag når jeg går hjem fra jobb nå, og det gjorde jeg ikke før. Men det er positivt egentlig, det er jo en bevisstgjøring.

Sportsankeret har selv deltatt på selvforsvarskurs, og er usikker på om det har noe for seg.

— Jeg føler at det kurset gir mindre trygghet enn alarmen. Jeg vet jo at jeg ikke er sterk nok, det er ikke slik vi kan beskytte oss. Fysisk er jeg utrygg, jeg stoler ikke på noe annet enn å eventuelt kunne springe bort. Vi kvinner er uansett svakere, det må vi bare innse, sier hun.

Lekesloss med lillebror

Da hun var yngre pleide hun å småsloss med lillebroren som er nesten tre år yngre enn henne. Det gikk ikke lang tid før han var fysisk overlegen.

— Jeg var svømmer, midtstopper på fotball-laget, i tillegg til at jeg trente mye styrke. Jeg var hard i taklingene og følte meg egentlig veldig sterk. Men det var i møte med andre jenter.

For broren som både var mindre i størrelse og alder hadde ikke problemer med å få has på storesøster.

— Han la meg lett i bakken veldig tidlig. Jeg er faktisk litt overrasket over at han klarte det såpass tidlig. Han kunne holde meg fast med bare en hånd, sier hun.

Selv om Wergeland ikke har troen på selvforsvarskursene og det de kan bidra med rent fysisk, tror hun det kan være fint og mentalt visualisere et overfall. På kursene blir også overfall simulert, noe hun tror er lurt.

— Kanskje blir en mindre sjokket om det skulle skje i virkeligheten. Kanskje blir en mindre lammet, sier hun.