Under kalesjen på en 34 fots Riviera sitter Marit Jordal og Nils John Sætre med kaffekoppene og formelig svetter. Morgensolen på Leirvik strømmer inn i båten som allerede holder 27 varmegrader fra det dieseldrevne varmeapparatet.

— Det er ikke noe problem å gå i T-skjorte. Dagens båter har så gode varmeapparat at man kan bo i dem året rundt, sier kaptein Sætre fornøyd.

Mens mange tar fatt på båtpussen i disse dager, er paret fra Bergen allerede sjøklar. Palmehelgen overnattet de i Bergen motorbåtforening, der søndagsfrokosten ble inntatt med snøfnugg i luften og stearinlys på bordet.

Alltid tidlig ute

— I Bergen motorbåtforening starter vi alltid sesongen før påske, men hvert fjerde år er påsken ekstra tidlig. Da er vi en gjeng som plasserer båtene ytterst i naustet. Vi vil først på sjøen, sier Nils John.

Ingenting prioriteres høyere enn båtlivet for de to.

— Øyner vi en fridag drar vi rett i båten. Det er ikke noe vi prioriterer mer. Det er trist når vi må ta båten på land om vinteren. Da reiser vi til Syden for å korte ned tiden, smiler Marit.

Hun anslår raskt at de tilbrakte ni uker på sjøen i fjor, men blir kjapt korrigert av sin mann.

— Nei, nei, du må ikke si det. Jeg har da en jobb å skjøtte. Skriv fem uker du, sier heisinspektøren.

— Det er nå ofte slik at vi ligger til kai et sted, du går på jobb og kommer hjem til ferdig middag om bord, forklarer Marit, som selv jobber deltid med salgsfremmende arbeid.

Salsa på bondegård

Påskeappelsin i hytteveggen og langstrakte skispor frister ikke de båtfrelste.

— Jeg har hatt familiehytte på fjellet, men savner det ikke, sier Nils John.

— Dette er jo hytte på sjøen. Liker vi ikke naboene er det bare å kaste fortøyningen, smiler Marit.

De trives godt på Leirvik, der de gjerne går på shopping eller tar seg en matbit på restaurant. Påsketuren videre går til Uskedalen. Under dekk ligger sammenleggbare sykler og venter på tur, men det er ikke bare fjell- og sykkeltur som frister bergensparet til Uskedalen.

I fjor lokket nemlig eggende musikk dem inn på en bondegård. Det viste seg at bonden drev både med pub og salsakurs.

— Vi får se om det blir salsakurs på en bondegård i år også, smiler mannskapet på «Beauty» ved Leirvik brygge.