Bt.no får bekreftet fra sentrale kilder at funn på åstedet gjør at politiet tror de har sikret seg biologiske spor fra gjerningsmannen, og som forhåpentlig vil gi dem hans DNA-profil. Det vil i så fall være fellende bevis mot overgriperen.

Skal i dommeravhør

Politiet i Fana jobber på spreng med å finne frem til mannen, som forgrep seg mot den vesle jenten tirsdag ettermiddag.

Syvåringen var på vei hjem etter endt skoledag, da hun på høylys dag ble overfalt og utsatt for det politiet betegner som et grovt seksuelt overgrep. Det skal derimot ikke være snakke om en fullbyrdet voldtekt. Gjerningsmannen skal ha stukket fra stedet etter å ha gjennomført sin handling.

— Jenten har ikke vært i dommeravhør. Det skjer trolig i dag eller morgen. Derfor ønsker vi ikke å si mer, utover at det dreier som et grovt overgrep, sier politiadvokat Jannicke Fløystad i Hordaland politidistrikt til BT.

Tegnet overgriperen

Overgrepet skjedde på en sti like ved Kringlebotn skole. Jenten kom gråtende hjem til sin mor og fortalte det grusomme som hadde hendt.

Jenten har til tross for det hun har vært utsatt for, vært i stand til å lage en tegning av gjerningsmannen.

Syvåringen beskriver gjerningsmannen som en mann med et ungdommelig utseende, voksen størrelse og med mørk hår. Mannen var iført en dongeribukse og en rød genser med et motiv som jenten beskriver som et monster.

— Dette er en meget alvorlig sak som vi setter inn store ressurser for å løse, sier politioverbetjent Geir Duesund ved Fana politistasjon til BT.

Ber om hjelp

Han bekrefter at jenten ble overfalt på stien i nærheten av skolen, og at overgrepet har skjedd i tidsrommet mellom 14.30 og 15.45. Det må ha vært flere skolebarn som gikk i området, eller som ble hentet av sine foreldre.

Derfor kommer politiet med en oppfordring at dem som har sett noe kontakter politiet snarest.

— Vi er svært interessert i å komme i kontakt med personer som befant seg i området i det aktuelle tidsrommet, eller som har sett personer som har oppført seg merkelig i nærområdet før eller etter, sier Duesund.

Etter at jentens mor alarmerte politiet, kom politiets teknikere raskt til åstedet og sikret seg viktige spor. De har også sikret seg jentens klær, som nå blir sendt til Kripos for undersøkelser.

Sjekker sex-dømte

Politiet har anlagt en omfattende etterforskning. I den inngår det blant annet at tidligere seksualforbrytere sjekkes.

— Vi sjekker alle muligheter, også tidligere seksualforbrytere, bekrefter Duesund.

Det er grovheten og omstendighetene rundt selve overgrepet som gjør at politiet frykter de kan stå over for en person som har forgrepet seg tidligere, eller som kan gjøre det igjen.

— Vi kan ikke utelukke noe som helst, sier Duesund.

Politiet mener det er viktig ikke å skremme folk. Likevel mener Duesund det kan være fornuftig at barn går sammen til og fra skolen, eller at de blir fulgt av foreldrene inntil man har en avklaring på saken.

Boligområdet rundt Kringlebotn skole blir betegnet som et av det roligste i hele byen. Det skal ikke tidligere ha vært episoder hvor barn er blitt utsatt fra tilnærmelser eller overgrep fra voksne.

— Vi har ingen meldinger om slikt fra før. Denne saken er helt spesiell, sier Duesund.

HER SKJEDDE OVERGREPET: På denne stien like ved Kringlebotn skole skjedde overgrepet mot den syv år gamle jenten. På bildet: Geir Duesund. FOTO: VEGARD VALDE