I går ble to av dem, begge menn på 22 og 25 år, varetektsfengslet for to uker i fullstendig isolasjon. Etter det Bergens Tidende kjenner til er de fem andre personene fremdeles i forvaring hos politiet.

— Vi vil ikke at de skal få muligheten til å samordne forklaringene sine. Derfor ønsker vi strenge restriksjoner, sier politiadvokat Bjarte Aarlie.

Han utelukker ikke at det kan bli aktuelt med flere fengslinger.

1000 brukerdoser

— Vi ser temmelig alvorlig på slike saker. Besittelse av en kvart kilo amfetamin kan føre til fengsel i ett til to år, sier politiadvokaten.

— Har dere grunn til å tro at de siktede kan ha gjemt unna mer stoff?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Aarlie.

Stoffet, som tilsvarer omtrent 1000 brukerdoser, skal ha blitt funnet utenfor en enebolig i søndre bydel. Flere av dem som ble pågrepet skal ha bodd i huset.

Vennegjeng

De syv personene er i alderen 17 til 29 år, og skal tilhøre samme vennegjeng. Minst en av mennene som ble fengslet i går nektet straffskyld.

— Min klient forklarer at han ikke har kjennskap til beslaget, og han nekter straffskyld etter siktelsen. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier advokat Carl-Christian Grythe Hoff som representerer 22 åringen.

25-åringens advokat, Arild Dyngeland, ønsker ikke å svare på noen spørsmål fra Bergens Tidende.

— Saken er under etterforskning og jeg ønsker ikke å si noe til pressen, sier han..