Den hektiske natten for bergenspolitiet startet et par timer etter midnatt, da en bil stakk av fra en rutinekontroll i Johan Berentsens vei på Laksevåg klokken 01.58.

— De kom ikke så veldig langt. Bilen ble funnet forlatt like i nærheten, og ved hjelp av sporhunder fant vi fører og passasjer i nabolaget klokken 02.15, opplyser operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Fant narkotika i bilen

Det er mistanke om at den 26 år gamle mannlige føreren har kjørt med promille eller annen rus, og politiet har sikret seg utvidet blodprøve av mannen.

De to som var i bilen ble begge satt i arresten i natt, etter at det også ble funnet narkotika i bilen. Politiet vil ikke opplyse hva slags narkotika eller hvor store mengder det er snakk om.

En times tid senere, klokken 03.07, meldte et vitne om mistenkelig kjøring i Sandbrekkeveien på Midtun.

— Patruljen gjorde en flott jobb, og klarte å finne bilen 10 minutter senere, opplyser Bruarøy.

Det var en 29 år gammel kvinne som kjørte bilen. Også i dette tilfelle er det mistanke om rus- eller promillekjøring.

I bilen satt også to menn på 31 og 32 år. Alle tre ble satt i arresten etter at det ble funnet narkotika i bilen.

Kjørte rundt med tyvegods

Minutter senere kom en annen bil til stedet, med to kvinner om bord. Nok en gang er det mistanke om at den 31 år gamle føreren har kjørt i rus.

Både føreren og hennes 35 år gamle medpassasjer ble satt i arresten, etter at det ble funnet det politiet tror er tyvegods om bord.

— Vi kommer til å undersøke nærmere om det er noen sammenheng mellom disse to bilene, opplyser Bruarøy.

Han opplyser at mange som blir tatt for ruskjøring er kjenninger av politiet, men vil ikke kommentere om noen av de syv som ble tatt i natt er kjent av politiet fra tidligere saker.

Operasjonslederen mener det ikke er uvanlig at så mange blir tatt i løpet av en natt.

— Dette er et resultat av at vi var på rett plass til rett tid, sier han.