Paal Kvamme

Eystein Røssum

Dette har Bergens Tidende fått bekreftet. Siktelsene skal omhandle både sprengstoffet som ble funnet, de to stjålne luksusbilene som var involvert i kollisjonen og de falske skiltene som bilene var påført.

De mange siktelsene betyr at politiet mener de 26-åringene som kjørte bilene ikke har vært alene om det som ble avslørt etter den voldsomme kollisjonen.

De fleste av de syv siktede skal være fra bergensområdet, men blant dem finnes også personer hjemmehørende i Vestfold. Ingen av disse skal ha direkte tilknytning til mc-miljøer, så vidt Bergens Tidende forstår, ut over at noen av dem skal ha eller ha hatt venner i miljøet.

Domfelt tidligere

En av de siktede mennene er den fengslede sjåføren fra den ene bilen. Han skal i dag fremstilles for varetektsfengsling i Bergen, etter at han i forrige uke ble utlevert fra Sverige til Norge. Etter dødsulykken utenfor Halmstad er 26-åringen siktet for å ha planlagt alvorlig og farlig kriminalitet.

Både den omkomne 26-åringen og den fengslede kameraten hans har flere dommer bak seg — blant annet for bilbrukstyveri, vold og narkotika.

Stort hemmelighold

Politiet holder kortene svært tett til brystet i saken, og politiadvokat Einar Råen vil ikke gi noen kommentar før dagens fengslingsmøte. Heller ikke 26-åringens forsvarer, forsvarer Jørgen Riple ønsker å gi noen kommentar, utover at han har mottatt en svært stor bunke med politidokumenter.

— Jeg har gått gjennom dokumentene. Det er tvilsomt om det er skjellig grunn til mistanke overfor min klient, sier Riple.

To stjålne, norske biler med falske skilt var involvert i den voldsomme kollisjonen på motorveien i Skåne natt til 12. august.

I de to bergensbilene ble det funnet en ferdiglaget bombe, sprengstoff og fenghetter, i tillegg til et femsifret pengebeløp. Det skal ha vært snakk om ca. 30 gram sprengstoff i pulverform.

Tre personer, deriblant 26-åringens kamerat som kjørte den andre stjålne bilen, omkom i ulykken.