— Vi har pågrepet syv personer i løpet av helgen, alle er fra Sunnfjord. Av disse vil fire bli fremstilt for varetektsfengsling i dag, sier lensmann i Førde, Kjell Fonn, til bt.no.

Ifølge NRK skal politiet ha beslaglagt store mengder anabole steroider. NRK skriver at dopet ikke nødvendigvis var tiltenkt kjøpere i Sunnfjord-området, men at de pågrepne har distribuert stoffet til hele landet. Politiet skal også ha beslaglagt ecstasy og amfetamin.

— Jeg kommenterer ikke noe omkring et eventuelt beslag eller ikke beslag, sier Fonn.

Grimseth ikke overrasket

— Det finnes helt klart et treningsmiljø som bruker illegalt dop i Førde. Dersom det er et større dopingmiljø politiet er i ferd med å rulle opp, er det absolutt ingen overraskelse, sier Stian Grimseth til Firda.

Grimseth, som kommer fra Naustdal i Sogn og Fjordane, er tidligere VM-, EM- og OL-deltaker i vektløfting. Han understreker at det ikke er snakk om folk som driver med organisert idrett eller trener i store helsestudio, og mener unge menn fra slutten av tenårene til 30-årsalderen utgjør kjernen i miljøet.

— Det er helt klart uorganiserte treningsmiljø. Og det er stort problem, sier Grimseth.

Lang etterforskning

Lensmann Kjell Fonn vil verken avkrefte eller bekrefte at andre personer er pågrepet andre steder i Norge i forbindelse med aksjonen.

Aksjonen ble iverksatt etter lang tids etterforskning. Ifølge NRK har alle de pågrepne tilknytning til narkotikamiljøet i Sunnfjord, og de fleste skal være i 20-årene.

— Jeg kan ikke utelukke at flere vil bli pågrepet, sier Fonn.

SYV PÅGREPET: Lensmann i Førde, Kjell Fonn, forteller at pågripelsene er et resultat av langvarig etterforskning. - Vi har pågrepet syv personer i løpet av helgen, alle er fra Sunnfjord, sier han. ARKIVFOTO: KNUT EGIL WANG
IKKE OVERRASKET: Vektløfter Stian Grimseth er ikke overrasket over aksjonen. Her er han i aksjon under OL i Aten i 2004. ARKIVFOTO: ERIK BERGLUND, AFTENPOSTEN