Skøien Pjokken kom til Bergen som en elendig taper og langt unna en eneste seier. På 15 forsøk i regi Røssland og Charles Grønsdal (85) er Skøien Pjokken totalt forvandlet. Han har vunnet elleve ganger, tatt to andrepremier, en tredjepremie og fått en disk for feilskoing.

— Jeg fikk en telefon fra en venn på Østlandet, som hadde funnet at tiden var inne for å gi seg med hest. Grønsdal hadde vært med meg før på kjøp, og vi fikk Skøien Pjokken for 12.500 kroner. Nå har han kjørt inn 175.000 kroner for oss på under ett år, jodler Røssland.

Han har drevet med trav i over 20 år, men maken har han aldri sett.

— Jeg har aldri vært i nærheten av syv på rad. Det er nesten ikke til å forstå, for treningsmulighetene rundt Myrdal gård er blitt dårligere og dårligere, sier han.

I går var Skøien Pjokken rett på sporet for Svein Ove Wassberg, som fikk sjansen da faren valgte Førland Trolla i samme løp. Skøien Pjokken vant med sikker margin igjen.

— Det er løpshodet hans som er forskjellen. Flere av løpene er ikke blitt avgjort før på målstreken. Det lyser vinnervilje, sa kusken.

Det gjorde det også av kusken med suverene fire seirer.

V5-spillet ga til slutt 15.797 kroner. Da var folkebankeren Wim en taper for Shining Lantern etter en dramatisk siste sving.

— Jeg prøvde å komme meg ut fra et stengt førstespor og rundt en konkurrent i siste sving, men der var det mye krøll, og vi holdt på å styrte i banen, sa Ove Wassberg.

Shining Lantern stakk fra til enkel seier for Rolf Tvedt, og en lett skremt Wim nøyde seg med siste trippelplassen.

OMVENDINGEN: Kjell Røssland har gjort underverker med Skøien Pjokken, som vant igjen i går på Bergen Travpark.
Knut Strand