Han trålte jakkelommene til sin døde kamerat og forsynte seg med 3200 kroner. Så gikk han ut og kjøpte seg mer heroin.

Nå må 26-åringen sitte syv måneder i fengsel for likplyndringen og en rekke andre vinningsforbrytelser. Bergen tingrett fant ingen andre formildende omstendigheter enn at mannen brøt sammen og tilstod alt i det første politiavhøret.

— Tiltalte er egentlig en sympatisk fyr. Denne saken viser hvor sterkt suget etter heroin er, og hva det kan få folk til å gjøre, sa 26-åringens forsvarer, Jørgen Riple, til BT før rettssaken kom opp.

Det var i desember i fjor at 26-åringen møtte den nå avdøde mannen i Bergen sentrum. Avdøde, en 45 år gammel mann, skal ha vært en person som ruset seg på heroin av og til. De to ble enige om å kjøpe seg en dose heroin og dele den. De dro til leiligheten til en tredjeperson på Møhlenpris, hvor de satte hver sin sprøyte.

45-åringen tålte ikke heroinen, og døde av overdose. 26-åringen våknet seks timer etterpå, og tømte heller avdødes klær for penger i stedet for å ringe politiet.

26-åringen har også vært en av dem som går rundt i sentrum og tigger penger av forbipasserende. Men i oktober i fjor gikk han enda lenger. Jenter sa han at det ikke var så farlig at de ikke hadde penger å gi ham; han kunne godt få sex i stedet. I retten hevdet 26-åringen at det hele var en fleip, men ble ikke trodd.