Brannstifteren som tente på syv biler natt til lørdag har brukt samme metode hele veien.

Politiets teknikere gikk gjennom bilene ved Viking i Drotningsvik i går, og har gjort seg opp noen ideer om hva som har skjedd. De er imidlertid svært tilbakeholdne med opplysninger.

— Det er naturlig å tro at brannene har en sammenheng, men av etterforskningsmessige hensyn ønsker jeg ikke å si så mye om fremgangsmåten. Vi må holde alle muligheter åpne til vi vet mer, sier politioverbetjent ved brannavsnittet, John Kjelstrup.

Startet i baksetet

BT ser selv at de fleste brannene har startet i baksetet på bilene, og i de fleste tilfellene ser en rute ut til å være knust. I et par tilfeller kan døren muligens ha vært åpen. Brannstifteren har så trolig kastet noe brennbart inn i setet.

Metoden ble gjentatt hele syv ganger i tidsrommet 04.25 til 04.47 i et område mellom Korskirkeveiten og parkeringsplassen i enden av Kaigaten natt til lørdag. I tillegg ble en brann også påsatt i Tapetmessen.

— Dette virker mer omfattende enn noe en person gjør som et innfall på vei hjem fra by'n?

— Jeg vil ikke si noe om det heller, sier Kjelstrup.

Politiet har allerede avhørt mange vitner i saken, men de ønsker flere opplysninger. De oppfordrer alle som har sett noe av interesse om å melde seg.

— Med så mange mennesker som er ute i sentrum på nettene i helgene, må noen ha sett mer enn det som er kommet frem i tilbakemeldingene vi har fått så langt, sier Kjelstrup.

Etterlyser drosjesjåfører

Politiet ønsker konkret kontakt med førerne av fem drosjer som befant seg i Kaigaten ved krysset Peter Motzfeldts gate ved 04.38-tiden.

Bilene er beskrevet slik:

To mørke VW Caraveller, sannsynligvis tilhørende NorgesTaxi. Den ene kjørte i retning mot sentrum, mens den andre først kjørte i retning mot Jernbanestasjonen, men rygget deretter tilbake mot veikrysset. Begge bilene var omtrent ved siden av hverandre i hvert sitt kjørefelt på dette tidspunktet.

I tillegg er det snakk om en sølvgrå Mercedes personbil som kjørte i retning mot sentrum, en mørk Mercedes personbil som kjørte i retning mot sentrum og en sølvgrå Opel Zafira som kjørte tett bak ovennevnte Mercedes i samme retning.

Saken har høy prioritet i politiet, og det blir brukt store ressurser på å finne ut av hvem som står bak brannene.

Natt til 18. september 2004 gikk en person i rute i samme område og tente på fem bosspann og en bygning. Politiet vil vurdere om det kan være noen sammenheng. Gjerningsmannen ble ikke tatt den gangen.