Syv av ti av Fremskrittspartiets øverste kandidater fra 2011 er borte fra partiets nye valgliste. Kun tre sier ja til gjenvalg i forkant av kommunevalget i 2015. Det skriver BA.

— Ikke krise

— Det er spesielt at to av våre mest profilerte politikere, Gunnar Bakke og Liv Røssland, sier nei til gjenvalg. Det er ikke krise, men vi må prøve å finne en balanse mellom erfarne og unge nye kandidater, sier gruppeleder og varaordfører Tor Woldseth til BA. Han er innstilt på førsteplass av partiets nominasjonskomité.

Liv Røssland, Gunnar Bakke, Ellinor Therese Kreybu, Janne Halvorsen, Helene Wathle Kongshavn, Petter Kvinge og Morten Myksvoll har alle takket nei til gjenvalg.

Fem kumulerte

Det medfører at kun Woldseth, Helge Stormoen og Eiler Macody Lund stiller til valg fra listen som ble lagt fram i 2011.

I november kommer den endelige listen, men nominasjonskomiteen foreslår ifølge BA fem kumulerte kandidater. I tillegg til de tre som stiller til gjenvalg er Sara Økland og Daniel Hägglund foreslått.

Nominasjonskomiteen lanserer i tillegg Silje Hjemdal, Christian Haugen, Helena Halkidis, Marte Monstad og Øivind Kristoffersen på de neste fem plassene.