• Åhhh, jeg er så sliten! Jeg har sikkert løpt i tusen grader, peser Tord Levin (5), da han passerer målstreken.

For fjerde år på rad arrangerte Gyldenpris barnehage «Puddefjordsløpet» i går. Alle ungene i barnehagen måtte løpe over broen, med start fra Møhlenpris-siden. De sytti smårollingene som startet er fra ett og et halvt til seks år. Og alle hadde selvfølgelig egne startnummer.

— Det er viktig å holde barna i bevegelse. Dette er en gøy måte å gjøre det på, sier Sara Eriksson, som er primus motor. Løpet er også en del av feiringen av barnehagens femtiårsjubileum. Selve femtiårsdagen skal feires i november.

Oppvarming må til

På Møhlenpris er oppvarmingen i gang: Hoppe opp, hoppe ned. Opp i været med hendene, sidelengs, frem, tilbake. Mens musikken strømmer ut av kassettspilleren. Så går starten.

Halvveis og på toppen av broen venter drikkestasjonen. Med leskende gul og rød saft. Lille Tor Erling (6) passerer først. Heia, heia, heia.

— Puh! Ikke snakk til meg, jeg er bare halvveis, sier han andpusten, trekker pusten og løper videre.

Litt lenger bak kommer en liten lyshåret jente.

— Jeg løper alt det jeg orker jeg!

— Jeg løper nok enda fortere, høres lenger bak.

Sjokolademedalje

Katarina Olsen (5) tusler rundt i målområdet. Hun var en av de første som kom i mål.

— Se, se ka eg har fått!

Hun viser stolt frem sjokolademedaljen hun har vunnet.

— Og så fikk jeg denne godteposen også. Der er banan i den, fniser hun.

Lille Hassan har nettopp passert målstreken etter sin ferd over broen.

— Jeg har sikkert løpt hundreogti meter i hvert fall. Jeg var så sliten at jeg giddet ikke å gi opp engang, sier han fornøyd.

— Hmm, er dette premien? Hmm, ja, ja, det er sikkert godt, sier Tord Levin.

Nummer 154 er sistemann og midt på broen. Der tusler hun og nyter sitt beger med rød saft. Det er viktigere en all løping, det.

FIN STIL: Lille Mathias Molde (2) i full fart over Puddefjordsbroen. I går ble «Puddefjordsløpet» arrangert for fjerde gang.<p/>FOTO: TOR HØVIK