— Det ble litt krise.

Produsent for forestillingen "Årets Michelsen", Ole-Bjørn Kringstad, beskriver stemningen da de i går oppdaget at de hadde skaffet feil flagg til kveldens forestilling. For å få unionsflagg som var historisk korrekte, hadde de fått låne to flagg fra Kristian Jebsens Rederi.

— De var korrekte, men ikke til lands. Vi hadde fått låne flagg som bare ble brukt av handelsflåten, forklarer Kringstad.

Syr på spreng

Da Kristiansand Flaggfabrikk fikk høre om unionskrisen, kastet de alle andre oppgaver over bord. Klokken halv ti i dag tidlig, bare ti timer før forestillingen i Grieghallen, begynte de å sy på to store sceneflagg, som nesten er to meter høye. Flaggene blir budsendt med fly for å rekke forestillingen klokken halv åtte i kveld.

— Det var ikke bare for hundre år siden himmel og jord ble satt i bevegelse for å få riktig sildesalat på flagget. Vi leker ikke unionsoppløsning, ler en hektisk Kringstad.

Festforestilling

Forestillingen "Året Michelsen" er skrevet av Erling Gjelsvik til feiringen av hundreårsjubileet for unionsoppløsningen. På scenen i kveld er både Bergen Filharmoniske Orkester og krefter fra Den Nationale Scene.

Så vil det vise seg om også de historisk korrekte flaggene innfinner seg på scenen i kveld.

RIKTIG: ...inntil de i går skjønte at det var dette de skulle ha.
FEIL: Arrangørene av kveldens forestilling trodde lenge at dette var det historisk korrekte flagget...