Kveldens Depeche Mode-konsert er godt i gang, og ifølge publikum skal det godt gjøres for bandet ikke å innfri (se video).

De fremmøtte får etter alt å dømme sine ønsker oppfylt, da bandet spilte i malmö på mandag leverte de en real hitparade med låter som «In Chains», «Hole to Feed», «Precious», «I Feel You», «One Caress», «Stripped», «Behind the Wheel» og selvfølgelig «Personal Jesus».

Svarte leserne

Før kveldens konsert gikk av stabelen, tok Depeche Modes Andrew Fletcher seg tid til å svare på et par spørsmål fra BT.nos lesere.

Vi ba våre Facebook-tilhengere om forslag til spørsmål. Her er bandets svar.

Joachim Helle lurte på hvordan bandet opplevde det å være i et land hvor alle ser på bandet som sin "Personal Jesus".

– Jeg er glad for at vi blir satt pris på rundt om i verden, men jeg synes ikke vi blir så mye gjenkjent på gaten. Det litt som med Pink Floyd: Alle kjenner navnet, men det er ikke så mange som vet hvordan alle i bandet ser ut. Det er selvfølgelig litt annerledes for Dave. Samtidig er vi vel større utenfor Storbrittania etterhvert. Det passer meg bra, det går an å ta en tur på puben uten å bli gjenkjent, svarte Fletcher.

Arild Gaska lurte på hvordan forholdet mellom bandet og originalmedlem Vince Clarke er i dag.

– Vince lagde fantastiske melodier, men vi var nok litt uenige om hvilken retning bandet skulle ta. Du hører det på musikken han har laget med Erasure, det er mer pop enn det som vi er kjent for, sa Fletcher.

Det fullstendige intervjuet kan leses i lørdagens papiravis.

Kjøpte billetter i 2008.

Line Kylland, Sol-Mari Langhelle og Julia Hanevik kjøpte billetter til kveldens konsert allerede for halvannet år siden.

— De er magisk, vi har ventet på denne konserten siden oktober 2008 da vi kjøpte billettene, sier de tre jentene.

Barbro Abrahamsen, Christian Næs, Emilie Larsen og Siri Kleppe sto ute i fem timer for å få de beste plassene på Depeche Mode-konserten.

Klokken 19 åpner dørene i Vestlandshallen og da er det en kald gjeng som entrer Vestlandshallen etter å ha trosset kulden i hele ettermiddag.

— Vi stilte oss opp klokken 14. Det går ikke an å beskrive hvor stort dette er, sier den tålmodige gjengen.

Også Atle Bruun og sønnene Oscar (10) og Sander (9) har store forventninger til kveldens konsert.

— Vi har hørt på Depeche Mode i bilen i flere måneder, sier Atle.

Dermed burde tekstene sitte hos de tre, hvor far Atle trolig er den aller største Depeche-tilhengeren.

Suksess i Sverige

Tidligere denne uken spilte bandet i Malmö i Sverige med 11.000 i konsertsalen til stor begeistring for både publikum og anmeldere, skriver Sydsvenskan.

Ifølge avisen var vokalist Dave Gahan i storform, men hele bandet var inspirert.

I kveld kan publikum vente seg klassikere som «Personal Jesus», «I Feel You», «Enjoy The Silence», «Never Let Me Down Again» og «Precious».

Depeche Mode består av Martin Gore, Dave Gahan og Andrew Fletcher og har fra 80-tallet vært regnet som enormt innflytelsesrikt der de har evnet kunststykket å kombinere det å være kunstnerisk relevant med å være et av verdens mestselgende band.

I fjor kom bandet ut med albumet «Sounds of The Universe» som toppet salgslistene i en rekke europeiske land.

Depeche Mode turnerte turnert i Europa siden mai i fjor og fortsetter i USA.

Du får mer om konserten utover kvelden her på bt.no.

Alice Bratshaug
Alice Bratshaug
Depeche Mode-fan Atle Bruun sammen med sønnene Oscar (10) og Sander (9). FOTO: Alice Bratshaug.