Etter at Ronny Jensen (38) gikk fra Fotballpuben i Bergen 12. april, har ingen sett ham.

Mysteriet er ikke kommet nærmere noen oppklaring i løpet av fredagen, opplyser politiet til bt.no. Men i Har du sett Ronny-gruppen som er opprettet på Facebook, er det stor aktivitet.

Den åpne gruppen har fått nærmere 800 medlemmer, og det har vært flere initativ til private leteaksjoner.

Leter i kveld

Synske personer har også meldt seg og hevder å ha sett den savnede.

«Jeg tror han sitter inntil en vegg, fjell, hvertfall noe han kan lene seg mot... jeg tror at hvis man hadde sett det fra luften så vil man se han...», heter det i en av meldingene på Facebook.

Denne og flere observasjoner har utløst planer om leting på blant annet på Fløyen, Ulriken og Løvstakken.

— Jeg håper at flest mulig kommer. Det er veldig bra at de synske kommer med opplysninger, sier Kristin Solberg. Fredag kveld er hun og en mindre gjeng ute og leter i fjellene.

«Villig til å prøve alt»

Moren Lisbeth Jensen sier at de er villige til å prøve alt.

— Jeg vet ikke helt hva jeg skal synes. Jeg er temmelig skeptisk til sånt. Men i situasjonen vi er i nå, er vi villige til å prøve alt, sier hun.

- Hva mener du om at synske observasjoner fører til private leteaksjoner?

— Jeg synes det er litt å overdrive, men det er bra hvis det skulle føre til noe. Det er flott at folk engasjerer seg. Det varmer. Jo flere, desto bedre. Vi vakler mellom håpet og resignasjon, men foreløpig er håpet størst, sier Lisbeth Jensen.

Ingen uttak

Ronny Jensen har ikke rørt bankkontoen etter at han forsvant, og han tok heller ikke ut noen større kontantbeløp før dette.

38-åringen beskrives av sine venner som en oppegående og intelligent mann.

Han var på stamstedet Fotballpuben i Bergen sentrum og så kampen mellom Manchester United og Chelsea i Mesterligaen tirsdag 12. april.

— Ronny satt ute. Jeg har kjent ham i alle år, og han oppførte seg som normalt. Han var hyggelig og grei og betalte for pilsen. Han så ut til å trives og snakket med de andre gjestene, sier Fotballpubens eier Paul Davanger.

Virket sliten

Han mener Jensen gikk mot Torggaten og Torgallmenningen da han forlot Fotballpuben.

— Jeg antar det var rundt klokken 21.30. Jeg er sikker på at han ikke så andre omgang. Han virket sliten, sier Davanger.

Det naturlige ville kanskje ha vært å gå motsatt vei, i hvert fall hvis Jensen skulle hjem. Han gikk ofte over Nygårdshøyden på vei mot Laksevåg der han bor.

På Laksevåg har ingen sett ham på mer enn to uker. Christian Nikolaisen, som leier ut hus til den savnede i Øvre Holen, sier Jensen ikke har vært hjemme.

Ronny Jensen er 180-190 centimeter høy og har et stort arr langs halsen og et over leppa. Han har skjegg.

Har du tips? Ring 02211 til BT, send sms/mms til 2211, eller skriv e-post. Du kan også kontakte politiet på 02800.

SAVNET: Plakater over den savnede henger på Fotballpuben der han sist ble sett.
PER LINDBERG
GÅR ETTER SYNSKE TIPS: Kristin Solberg og Øistein Johannesen er to av dem som er ute fredag kveld og leter etter Ronny Jensen.
PRIVAT