Her ønsker han å demonstrere sin kontakt med åndeverdenen og de døde, skriver Stavanger Aftenblad.

— Det er helt utrolig når man ser klipp av Gordon Smith på Youtube hvor nøyaktig han beskriver hendelser han umulig kunne visst om. Det er så nakkehårene reiser seg, sier arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul.

Gikk i lære

Gordon Smith var opprinnelig frisør, men begynte sin karriere som medium etter å ha gått i lære hos folk som Mrs. Primrose og Albert Best. Siden har han gitt ut en rekke bøker med titler som «The amazing power of animals», «Stories from the other side» og «Life changing messages».

BBC lagde en dokumentar om ham i 1999, og i 2005 og 2006 presenterte han tv-serien «Most hunted» på Living. Han har holdt foredrag verden over og har hatt en fast spalte i den engelske avisen The People.

— Gordon Smith har en empati for menneskene han møter og en lidenskap for faget. Å møte Gordon Smith er en unik opplevelse som sikkert kan forandre manges liv til det bedre, hevder Osmundsvaag.

Så død person

Gordon Smith er født 6. juli 1962 i Gorbals i Skottland. Om han ikke helt er den syvende sønn av en syvende sønn slik han omtaler seg som, er han i hvert fall det syvende barnet til Samuel Smith and Elizabeth Davis. Ifølge sin egen biografi hadde han synske evner fra tidlig barnsben, men gjorde ikke noe med dette før han i en alder av 24 år så broren til en venn stå ved siden av senga midt på natten - en person som hadde dødd i en brann samme natt.

Smith presenterer seg selv som The Psychic Barber og opptrer i i Grieghallen i Bergen 16. januar. Han tar turen til Stavanger Konserthus 14. januar, og fortsetter i Oslo Konserthus 15. januar.

Juksemaker?

Et motforestilling kan kanskje være greit å ta med seg på veien. På nettstedet The Skeptic’s Dictionary tar Robert T. Carroll for seg fenomenet Gordon Smith. Han har sett på Youtube-videoene og konkluderer med følgende: «Smith er en artist som er avhengig av samarbeid fra sine sørgende og desperate klienter hvis han skal lykkes» - altså at klientene ubevisst fôrer ham med opplysninger som han siden kan presentere som ting han «umulig kunne vite».

Tror du på overnaturlige evner? Si din mening i kommentarfeltet.