Det var i mai i fjor at det var innbrudd i teatersjefens leilighet. Hjelmeland var ikke selv til stede, og den eller de som brøt seg inn, tok godt for seg. Hjelmelands skinnjakke, hans gitar, datamaskin og diverse bankkort forsvant, i tillegg til en bag med klær.

— Jeg synes strengt tatt dette ikke er noe å skrive om, sier Bjarte Hjelmeland til bt.no.

— Hvorfor det?

— Fordi de som har gjort dette, neppe har det særlig godt. De sliter vel med sitt, svarer teatersjefen ved Den Nationale Scene.

Fant Mac i leiligheten

Nylig møtte en mann i 30-årene i Bergen tingrett, tiltalt for innbruddet, etter at politiet hadde funnet et VISA-kort tilhørende Hjelmeland da de møtte på mannen i Fyllingsdalen.

Da politiet undersøkte saken nærmere, ble de oppmerksomme på at Hjelmeland hadde anmeldt innbrudd i sin leilighet. De ransaket derfor leiligheten til mannen. I stuen fant de Hjelmelands Mac og et kort.

Mannen avviste at han hadde brutt seg inn hos teatersjefen, men forklarte at han hadde kjøpt gjenstandene i Nygårdsparken.

— Jeg savner fortsatt gitaren min, det er en Martin-gitar og den kostet ganske mye penger, sier Hjelmeland.

Plages ikke

— Har det vært ubehagelig å vite at det har vært fremmede mennesker i din leilighet?

— Egentlig ikke. Jeg har jo lest en del om at folk reagerer på slikt, men jeg har ikke latt meg plage av det, svarer han.

Mannen som møtte i retten, ble frikjent for tyveriet, ettersom det ikke ble bevist at han hadde vært i leiligheten. Han ble imidlertid dømt for heleri, i tillegg til en rekke andre forhold.

Han fikk 60 dager betinget fengsel, med en prøvetid på to år, i tillegg til en bot på 4000 kroner.