— Han tror det er riktig å tvinge meg til å gifte meg med min fetter, var begrunnelsen hun ga for dette synet.

Dette fremgikk av en politiforklaring som aktor Sidsel Isachsen leste opp i retten i formiddag. Kvinnen slapp nemlig å møte opp i retten og dermed stå ansikt til ansikt med sin bror og far, som begge er tiltalt for vold og drapstrusler.

— Møter jeg i retten og vitner skriver jeg under min egen dødsdom, har den 22 år gamle kvinnen tidligere uttalt.

-Forfalsket vielsesattest

Av forklaringen fremgikk det også at hun ikke ønsker at faren og broren skulle bli straffet for det de er tiltalt for. Isteden ville hun få i stand en avtale om at de skulle slippe straff, dersom de lot henne være i fred.

Bakgrunnen er at både broren og faren skal ha slått, drapstruet og trakassert fordi hun nektet å gifte seg med sin fetter, som familien hennes hadde pekt ut som hennes fremtidige ektemake.

Hun forklarte at hun mot sin vilje måtte møtte opp hos politiet og be om gjenforening med mannen. Grunnlaget var en vielsesattest fra 1998. Til politiet har hun nå forklart at dette var en forfalskning.

Rømte til krisesenter

I tillegg til at far og sønn skal ha truet henne, forklarte hun at lillesøsteren hennes hadde overhørt en telefonsamtale: Der skal et annet medlem av familien ha sagt at dersom de hadde vært i Irak, så ville hun vært drept for lengst.

Hun forklarte at hun i desperasjon forsøkte å ta sitt eget liv gjennom å sluke 20 paracet. Det eneste hun oppnådde var å kaste opp.

Selvmordsforsøket skal ha gjentatt seg tre ganger. På spørsmål fra politiet, svarte hun at hun hadde sett at skuespillere tok tabletter i filmer for å begå selvmord.

Til slutt rømte hun til et krisesenter.