Det har vært forskjellige personer fra politiet i hver kontroll, så det er ikke noen spesiell som er ute etter meg. Men jeg skjønner ikke helt hvorfor de har stoppet meg så ofte, sier Kanyi, som er småbarnsfar og ansatt i Bergen kommune

Han kjøpte mopeden i mai, men den ble ikke tatt i bruk før over sommeren på grunn av feriereise i Gambia. Kort etter returen ble han stoppet for første gang.

– Det var en politimann på motorsykkel. Han spurte etter vognkort og førerbevis.

To uker senere ble Kanyi igjen stoppet av politiet. Etter visning av de nødvendige dokumenter var den korte seansen over. To-tre uker senere, skjedde det igjen.

– Jeg var på vei hjem etter jobb en ettermiddag, da politiet kom etter meg med blålys og stoppet meg. De var fire stykker. Det første de spurte om jeg var gammel nok til å kjøre moped, forteller Amang Kanyi.

– Hva? spurte jeg. – Gammel nok? Tror du ikke jeg er gammel nok?

– Men da sa de plutselig at de hadde fått tips om at jeg kjørte vinglete. Så måtte jeg blåse promilletest. Jeg hadde selvsagt ikke drukket.

Kanyi insisterte på at de likevel måtte sjekke mopedførerkortet.

– Da de fikk se beviset, begynte de å le. Jeg tror jeg var eldre enn alle fire fra politiet. Da beklaget de og kjørte sin vei.

En stund senere ble Amang stoppet nok en gang. Etter enkel kontroll av førerkort og vognkort, kunne han putre videre på mopeden. Men nå har snart Amang Kanyi fått nok.

– Jeg har sagt at hvis det ikke er slutt med kontroller nå, tror jeg at jeg selger mopeden. Jeg er lei nå.

Christiansen, Roar