• Jeg synes disse MC-greiene er litt harry. Jeg er sikker på at de sover med skinnvestene på.

Politiets viktigste vitne gjorde mer enn bare å forklare seg om narkotikatransport til Bergen da han entret vitneboksen i går. Han tillot seg å dele noen tanker han har om MC-folk.

Selv er han ikke en del av dette miljøet, og mener han er blitt utnyttet av sin storebror, som av politiet pekes ut som mannen som var bindeleddet for hasjtransporten til Bergen.

23-åringen la tidlig kortene på bordet og fortalte at det var storebroren som vervet ham. Dette gjentok han i retten i går.

Han fortalte om et brødreforhold som ikke var av de beste, og som det i fjor ble forsøkt rettet opp i. Mennene skulle møtes over en kopp kaffe, men temaet ble fort endret, ifølge lillebroren.

— Komisk nok var det snakk om deler som skulle fraktes til Bergen. Jeg kjøpte ikke den, sa 23-åringen.

Lillebroren hevder at han etter hvert fikk vite at det dreide seg om hasj, men at det ikke var så stort at det var farlig.

Selv hevder 23-åringen at han først på toget til Bergen ble klar over at dette var store greier.

— Jøss. Helt sykt, tenkte jeg da jeg så hva som var i bagen.

Han sier at kompisen som var med som sjåfør på turen til Gol aldri visste at det dreide seg om en narkotransport.

Politiet fester lit til 23-åringen fordi han tidlig la kortene på bordet, han har ingen MC-tilknytning, og det er heller ikke påvist omfattende telefonisk kontakt mellom Hells Angels og Union MC, slik det er for storebrorens del.

— Jeg hadde aldri hørt om Union MC jeg før i avhør, forklarte 23-åringen.

Om forholdet mellom de to brødrene var dårlig før, er det mildt sagt elendig i dag. De har ikke vekslet et ord sammen etter at de slapp ut fra fengsel.