Siden andre juledag har han gått rundt med armen i fatle. Kragebeinet løsnet fra skulderbeinet da Bjørn Heggset fra Åsane ble påkjørt av en bilist, bare noen hundre meter hjemmefra.

Sykkelen suste over bilen, og Heggset landet i asfalten med store smerter. Men bilisten kjørte videre, uten å stoppe.

— Og jeg som trodde at folk var greie med hverandre, at de stopper for å hjelpe når noen blir utsatt for en ulykke, sier Heggset til BT.

Nå har han meldt sjåføren til politiet, og oppfordrer vedkommende til å melde seg selv.

Rundkast

Læreren har vært aktiv syklist siden 1990. Denne ettermiddagen er han på vei hjem igjen fra en sykkeltur på Rundemanen, og har bare en siste nedoverbakke før han er hjemme.

— En bil kjører forbi, og forsvinner i det fjerne. Jeg sykler videre, og ser at bilen har stoppet lenger fremme. Da jeg tar igjen bilen, legger jeg meg ut til venstre for å kjøre forbi, forteller Heggset.

Det er da det skjer. Bilen skjærer plutselig ut, rett over veien.

— Jeg kvapp, og prøvde å svinge til høyre, for å komme bak bilen. Men det var for liten plass. Jeg traff bilen i bakskjermen. Sykkelen stoppet, jeg fortsatte. Helt klassisk. Det ble litt av et rundkast før jeg traff asfalten.

Subaru eller Hyundai

Bilen stoppet ikke, men fortsatte opp en sidegate.

— Det var et sjokk. Jeg kan ikke skjønne at vedkommende kunne unngå å legge merke til smellet og bråket. Bilen må også ha fått en trøkk, sier Heggset til BT.

Han er ikke sikker, men tror han ble påkjørt av en Hyundai eller en Subaru.

— Det var en slik eggeformet bil, uten hjørner. Den var kanskje mørkegrå eller svart, sier han.

Hjelpsom bilist stoppet

Etter ulykken har Heggset hatt legeutgifter på flere hundre kroner, og blir trolig sykmeldt i tre til seks uker.

Nå etterlyser han en hjelpsom bilist som kom like etter ulykken.

— Han stoppet, og ville hjelpe meg. Han var også sjokkert da bilen bare kjørte videre, og tilbød å kjøre meg på Legevakten. Han er et viktig vitne, og jeg ber ham om å ta kontakt med politiet.

— Du har syklet til og fra jobb i mange år. Er det farlig å være syklist i Bergen?

— Tidlig på 90-tallet var det direkte livsfarlig. Men i dag synes jeg generelt at bilistene er blitt langt flinkere til å ta hensyn, svarer Heggset.

<b>MÅNEBEDOTTEN:</b> Bjørn Heggset i Åsane blir trolig sykmeldt i tre til seks uker, etter at han ble påkjørt på sykkel av en bilist 26. desember. Sjåføren stakk av fra ulykkesstedet. - Jeg ble månebedotten, som det heter på godt bergensk. Det er jo så frekt - og feigt, mener den uheldige syklisten.<p/>PAUL SIGVE AMUNDSEN (foto)