Det var i Langedalen, mellom Lysekloster og Søfteland, kvinnen ble kritisk skadd ved 19.15-tiden tirsdag.

Møte i kirken

Sykkelentusiastene er i sorg og uttrykker sin dypeste medfølelse til familien på sin Facebook-side.

«Takk for alt du gav oss glede og positiv energi», heter det der.

KONDOLANSER: Bergen Cykleklubb la onsdag kveld ut sine kondolanser på klubbens hjemmeside.
FRA BERGEN CKS HJEMMESIDE

En rekke sykkelvenner har lagt igjen sine kondalanser. Kvinnen beskrives som «humørbunt» og «gledesspreder».Det kalles også inn til ryttermøte i Søreide Kirke torsdag klokken 17.30.

«Alle som var med på turen i går inkludert ryttere utenfor Tr-Oslo lagene inviteres spesielt, men møtet vil være åpent for alle som ønsker å delta, om du er med i et Tr-Oslo lag eller ikke.

Hensikten med møtet er å snakke sammen om hva som har skjedd og hvordan dette vil prege oss videre.»

— Sorg og sjokk

— Det er en tragisk hendelse som selvsagt rammer avdøde og de nærmeste hardest. Men hele sykkelmiljøet kjenner seg jo sterkt berørt, sier leder i Bergen Cykleklubb, Hans Jørgen Morvik, til bt.no.

Han sier reaksjonen er sterke og preget av sorg og sjokk.

— Noen reagerer med sorg og fortvilelse, spesielt de som var med på den aktuelle treningsturen. De tar det veldig hardt. Det skal ha vært cirka 20 medsyklister sammen med henne. Det var en treningsgruppe som trener med Trondheim-Oslo som hovedmål som var ute.

- Relativt erfaren gruppe

Den døde kvinnen har ifølge Morvik vært i Bergen Cykleklubb i noen år. Han kjenner ikke gruppen godt, men sier dette:

— Det var en relativt erfaren gruppe som var ute og syklet, de fleste med flere år på sykkelen og mange ritt bak seg, sier Morvik.

Mange vil stille opp for å hjelpe og støtte dem i sorgen

Hans Jørgen Morvik, leder i Bergen Cykleklubb

Sykkellederen sier de har vært forskånet fra alvorlige sykkelulykker i bergensområdet de siste årene.

Preger Bergen-Voss

— Til de pårørende vil jeg si at hele sykkelmiljøet tenker på dem, og at mange vil stille opp for å hjelpe og støtte dem i sorgen. Klubben vil også støtte familien og prøve å ta vare på de andre syklistene fra gruppen.

- Får dette konsekvenser for Bergen-Voss til helgen?

— Arrangementet går nok sin gang, men dette dødsfallet vil legge en kraftig demper på stemningen. Det har vært snakket om å kjøre rolig i puljer oppover for en god del, noen vil kanskje ikke orke å sykle i det hele tatt. Man vil stille på startstreken lørdag med helt andre følelser og tanker enn man ellers ville hatt, sier Morvik.

Etterforsker saken

Politioverbetjent Terje Sperrevik ved Os lensmannskontor sier til bt.no onsdag kveld at de har opprettet en veitrafikksak som de nå etterforsker.

Foreløpig ser ikke ut til at vi kan klandre traktorføreren for noe

Terje Sperrevik, overbetjent i Os-politiet

— Syklisten kjørte ned mot Lysefjorden fra Langedalen og hadde en møteulykke med en traktor. Vi etterforsker saken på vanlig måte, sier Sperrevik.

- Det har vært sagt både at traktoren var i fart og at den sto stille?

— Vi forsøker å avklare dette gjennom etterforskningen. Vi skal ha avhørt den mannlige traktorføreren i dag, onsdag, sier politioverbetjenten.

— Foreløpig ser ikke ut til at vi kan klandre traktorføreren for noe, men vi må undersøke nærmere,

Sperrevik sier det ikke ble tatt beslag i traktorførerens førerkort etter ulykken.

— Jeg vil ikke kommentere saken av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat Liv Giertsen, som er påtaleansvarlig for trafikkulykken.

TRAGISK: Hans Jørgen Morvik er styreleder i Bergen Cykleklubb. Tirsdag kveld ble en kvinnelig syklist skadd mens hun trente med andre syklister. Onsdag døde hun av skadene.
Bjørn Erik Larsen (ARKIV)