Veltet skal ha skjedd rundt klokken 09.00 lørdag. Det skjedde i en såkalt timeoutsone, der syklistene skal kjøre rolig for å unngå ulykker. Haukeland Universitetssykehus opplyser at mannen er alvorlig skadet.

Mange kjørte fort

Alle syklistene ble stoppet i rundt 20 minutter mens redningsarbeidet pågikk.

BT-journalist Terje Valestrand kom rett etter at ulykken var skjedd.

— Det var i den tredje tunnelen nedover i Tokagjelet. Det lå en person på bakken og flere var rundt vedkommende for å hjelpe, forteller Valestrand. Han mener det var en veldig god ide å stoppe tiden i nedkjøringen gjennom det bratte Tokagjelet, men det var likevel ikke alle som kjørte sakte.

— Det var veldig mange som ikke brydde seg om at tiden var stanset. De kjørte fort både nedover gjelet og på flatene i Steinsdalen mot Norheimsund, forteller Valestrand.

Ble hentet

Rittleder Bo André Namtvedt bekrefter at det har vært en velt, men har for øvrig få opplysninger.

— Mannen er på vei til Haukeland for videre undersøkelse. Han var i følge lege på stedet våken og stabil, sier Namtvedt.

Lagt inn timeout

Tokagjelet er bratt og et sted der syklistene vanligvis holder høy hastighet. Det har også skjedd ulykker der tidligere. Derfor er det innført en såkalt timeout ned strekningen. Det betyr at tiden stoppes på toppen og det legges til 12 minutter for alle utøverne. Tiden startes igjen etter at de er kommet ut av Norheimsund.

— Dette gjøres fordi det er et stygt sted i løypen og veiarbeid. Syklistene kjører rolig nedover i følge våre observatører, sier Bo André Namtvedt.

Klokken 12.30 søndag ettermiddag opplyser Helse Bergen at tilstanden fortsatt er alvorlig.