Lørdag formiddag begynte et ritt for livet for Carl Oscar Krokeide Alsos (28) og John Magnus Steffensen (29).

De skal i løpet av en uke sykle fra Bergen til Oslo for å fronte kreftsaken.

— Blodig urettferdig!

De unge herrene har begge erfart kreftsykdommen tett innpå seg. Carl Oscar har mistet både sin mor, svigerfar og svigerinne, mens John Magnus’ morfar og farmor tapte kampen for sykdommen.

— Vi har opplevd kreften på den mest brutale måten. Jeg synes det er blodig urettferdig, sier Carl Oscar.

Men de har også opplevd at det vonde har snudd. En kamerat og en kollega er blitt helt frisk etter å ha hatt kreft.

— Vi ønsker å gi noe tilbake, og vise at det er mulig å bli bra igjen, sier John Magnus.

Ideen med å samle inn penger mens de sykler de rundt 600 kilometerne mellom Bergen og Oslo ble unnfanget av Carl Oscar 9. september i fjor.

— Jeg skal gifte med i juli og spurte Carl Oscar om han ville være forlover. Da fortalte han om sykkelplanene, og han endte opp med å spørre meg om jeg ville være med. Jeg sa ja med en gang, forteller John Magnus.

Håper på 50.000 kroner

De skal sykle i seks etapper til hovedstaden og samle inn penger på bøsser underveis. Bensinstasjoner og butikker, over alt på veien håper de det skal klirre og rasle godt i de blå bøssene.

Målet er å få 50.000 kroner. Pengene skal overleveres Kreftforeningen i Oslo på fredag.

— Vi har samlet inn over 10.000 allerede før vi har fått satt oss på syklene. Jeg går på Handelshøyskolen og vet at 50.000 er et greit mål, sier John Magnus.

Ingen av dem er sportssyklister. John Magnus syklet litt for elleve år siden, mens Carl Oscar brukte tohjulingen som terapi etter et benbrudd.

— Vi har ikke lagt oss i noen hardtrening for dette, sier John Magnus.

Tok avskjed på Torgalmenningen For å markere turen stilte venner fra vokalensemblet «Skrik» lørdag opp for å holde en liten avskjedskonsert på Torgallmenningen.

Kameratene driver hjemmesiden www.kreft06.no , der deres historier og alt om sykkelturen er samlet. Her er det også et kontonummer for dem som vil støtte dem, men ikke har anledning til å treffe de hyggelige karene langs veien.

UT PÅ TUR: Carl Oscar Krokeide Alsos og John Magnus Steffensen sykler til Oslo.
Jennifer Fossnes