Bergenspolitiet er oppgitt over den 32 år gamle mannen fra Latvia.

Det siste året har de fulgt ham tre ganger tilbake til hjemlandet etter at han har begått kriminalitet i Norge. Men mannen har kommet tilbake hver gang.

— Det er åpenbart at han har en forkjærlighet for både Bergen og Hotel Norge, der han er blitt tatt to ganger, sier Harald Bilberg, politijurist i Hordaland politidistrikt.

Han ba om at 32-åringen ble dømt til 90 dager fengsel og fikk medhold i Bergen tingrett.

— Så får vi følge ham hjem til Riga igjen. Hver tur koster staten betydelige summer. Nå blir det fjerde tur på under ett år, sier Bilberg.

Brennevin i vasketøyposen

12. juni ved 21-tiden i fjor kom han syklende til Radison Blu Hotel Norge midt i Bergen sentrum.

PÅ VEI: Mannen kom på sykkel til Hotel Norge. Her er det like før han tar seg inn i hotellet gjennom kjelleren.
OVERVÅKINGSKAMERA

Han tok seg inn i hotellet gjennom kjelleren, og forsynte seg av verktøy og fem flasker brennevin tilhørende nattklubben Cafe Contra Bar. Han la en bajonettsag, en stikksag og en boremaskin opp i en vasketøypose som han fant.

Da mannen tok brennevinsflaskene, utløste han alarmen. Hotellets sikkerhetsvakter kom til og pågrep ham.

Mannens forsvarer Amund Bjørnsen mente at mannen burde straffes for naskeri og ikke tyveri. Dette så retten bort fra, og dømte mannen for tyveri.

— Jeg er uenig i rettens vurdering, men det blir neppe noen anke, sier Bjørnsen.

Selv husket ikke 32-åringen handlingene fordi han var ruset på narkotika.

- Røykte på toalettet

Ifølge Bilberg ble 32-åringen utvist i fem år fra Norge 20. februar i fjor etter at han hadde sonet en dom på syv måneder. 1. mars fulgte to politibetjenter ham hjem til Riga.

Han kom imidlertid raskt tilbake, og 12. juni ble han altså tatt på Hotel Norge.

En måned etter ble han igjen sendt tilbake til hjemlandet, men nok en gang kom han til Bergen. I september ble han tatt i Nygårdsparken, der han kjøpte narkotika.

Måneden etter var det ny retur til Latvia, men der ble han ikke lenge. 11. desember ble han pågrepet på ny i forbindelse med tyveri av en jakke på Hotel Norge.

— Da røykte han på et toalett og utløste brannalarmen. Han bør holde seg unna Hotel Norge. De har et utmerket sikkerhetssystem. Den som beveger seg ulovlig på hotellet fanges opp. Det er tillitsvekkende, mener Bilberg.

32-åringen ble funnet skyldig for samtlige punkt i tiltalebeslutningen. Han må sone 90 dager fengsel, men får fradrag for 55 dager som han har sonet i varetekt.

I retten sa han at han hadde returnert til Norge fordi han mente det var viktigere å være her med kjæresten enn å overholde utvisningsvedtaket.

MED SYKKEL: Mannen var tiltalt for å ha stjålet en sykkel på Hotel Norge, men ble frifunnet for dette.
OVERVÅKINGSKAMERA
FRIFUNNET: Mannen hadde ikke denne sykkelen da han kom til hotellet. Han var tiltalt for å ha stjålet den, men ble frifunnet. På ryggen har han vasketøyposen med sprit og verktøy.
OVERVÅKINGSKAMERA
TYVEGODS: Her er verktøyet som 32-åringen ble funnet skyldig i å ha stjålet.