Mannen, som tidligere jobbet ved Sandviken sykehus, ble tirsdag dømt til fem måneders fengsel i Bergen tingrett. 120 av dagene er gjort betinget, med en prøvetid på to år.

— Dommen var i tråd med min påstand, sier aktor Bertil Rønnestad.

Sykepleieren ble dømt for å ha rasert eks-kjærestens leilighet, kjørt i narkorus, forfalsket resepter og for kjøp og bruk av narkotika. Alt dette skal ha skjedd i løpet av en sommeruke i fjor, mens han fremdeles tok seg av psykiatriske pasienter på Sandviken.

Gikk amok i leilighet

Mannen innrømmet i retten å ha gjort skadeverk i leiligheten til sin tidligere samboer. Han forklarte at han var i dårlig humør da han dro en lysbryter ut av veggen, rev av skapdører, knuste glass, ødela lamper og kastet møbler og klær ut over hele leiligheten.

Den psykiatriske sykepleieren er i tillegg dømt for å ha stjålet en reseptblokk som han brukte for å skaffe seg 300 narkotiske tabletter. Han ble avslørt av apotekbetjeningen da han forsøkte å levere en falsk resept på ytterligere 100 tabletter.

Statens helsetilsyn besluttet nylig å suspendere sykepleieren.

— Han var tiltalt for en rekke alvorlige forhold. Da har vi mulighet til å suspendere inntil vi har vurdert om det er grunnlag for å gi en reaksjon på mer permanent basis, sier avdelingsdirektør i Helsetilsynet, Jørgen Holmboe.

Får behandling

I tillegg til å sone fengselsstraffen, må sykepleieren betale 5000 kroner i bot og klare seg uten førerkort i to år.

Siden august har sykepleieren vært innlagt på en institusjon for rusmisbrukere. Store deler av dommen ble gjort betinget fordi tingretten ikke ønsker å ødelegge rehabiliteringsprosessen han er inne i.

«I løpet av de ni månedene som har gått har han, ifølge institusjonen, vist innsikt i egne problemer, god samarbeidsevne, eget engasjement og motivasjon», skriver Bergen tingrett i dommen.