Sykepleieren bestilte nemlig medisiner som ingen av beboerne brukte. Dermed ble hun huket.

— Slik det ser ut nå kan det dreie seg om flere tusen tabletter, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen i Hordaland politidistrikt til BT.

Manglet tabletter

Saken kom først frem i lyset i vår, da sykepleierens kolleger ante ugler i mosen.

— Tyveriet ble oppdaget på den måten at det manglet påfallende mange medisiner, og ved at det ble foretatt bestillinger av medisiner som avdelingen ikke brukte, forklarer Christoffersen.

Ledelsen klarte raskt å finne frem til sykepleieren de mente var ansvarlig for det betydelige svinnet.

— Fordi det var snakk om et grovt tyveri måtte hun fratre sin stilling etter en oppsigelsestid på 16 dager, forklarer sjefsykepleier og fungerende direktør for sykehjemmet, Elin Sjursen.

Den siktede har senere gitt frivillig avkall på sin autorisasjon som sykepleier.

— Hun erkjenner at hun har tatt tabletter, sier politiadvokat Christoffersen.

- Endret rutiner

Sykepleieren er siktet for å ha stjålet både narkotiske og vanedannende legemidler. Politiadvokaten synes det er vanskelig å komme til bunns i nøyaktig hvor store mengder som er forsvunnet.

— Slike saker er erfaringsmessig vanskelige å etterforske fordi rutinene ved mange helseinstitusjoner ikke er gode nok, sier Christoffersen.

Elin Sjursen mener på sin side at det ikke er noe i veien med rutinene på Bergen Røde Kors Sykehjem.

Likevel fant ledelsen grunn til å endre sine rutiner like etter at tyveriet ble kjent. Mens det før var bare narkotiske medikamenter som ble registrert ved utlevering på enkelte avdelinger, stilles det samme krav til vanedannende medikamenter. Personalet har også begynt å telle medikamentene hver dag.

Sykepleierens forsvarer, Ada Paulsen, ønsker ikke å kommentere saken.