Elisa Lian (82) på Midtbygda sykehjem i Åsane klager ikke, selv om hun bor på ett av sykehjemmene i Bergen som er sterkest berørt av streiken.

— Nei da, jeg merker ikke så mye til streiken. Jeg får både godt mat og godt stell, sier Lian.

I hundre

Hun er imponert over hvor hardt de ansatte står på for å gi beboerne en god hverdag midt i streikekaoset.

— Det går i hundre døgnet rundt, sier hun.

Midtbygda sykehjem med sine 131 beboere er trolig det sykehjemmet i Bergen som rammes aller hardest. 56 sykepleiere, hjelpepleiere og aktivitører ute i streik.

Sykehjemmene har fått dispensasjon til å opprettholde en minimumsbemanning for å ivareta liv og helse, men heller ikke mer. 27 av de streikende er sykepleiere, og fem er avdelingssykepleiere.

Hvor mange som er på jobb til enhver tid, er det svaret på dispensasjonssøknader som avgjør.

Travelt

Midtbygda-styrer Kjerstin Munkvold er blitt altmuligmenneske på sykehjemmet. Hun sitter i resepsjonen og tar et tak også andre steder når det trengs. Heldigvis er hun erfaren sykepleier selv.

— Det er travelt og tøft. Nå har vi lagt fem streikedager bak oss, og det begynner å røyne på for alle, sier Munkvold.

Ved de andre streikerammede sykehjemmene i Bergen har man situasjonen under kontroll foreløpig.

— Det verste for oss nå er at fysioterapeutene er tatt ut i streik, sier styrer Marta Drønen Herdlevær ved Skjoldtunet sykehjem.

— Vi har mange beboere som er avhengig av regelmessig fysioterapi. Det kan bli et problem for mange dersom denne situasjonen varer ved, sier hun.

Heller ikke ved Kolstihagen sykehjem er situasjonen krisepreget.

— Vi har redusert bemanning på alle fronter, men vi har dyktige medarbeidere som alle er innstilt på å ta et ekstra tak, sier styrer Eva Maria Lim.

Hva mener du om streiken? Si din mening her.