Den dramatiske forandringen har skjedd med enkle, men svært så effektive grep. Barnehagen i Solheimsviken er på rekordtid blitt en av Bergens friskeste arbeidsplasser. Sykefravær er ikke lenger noe tema.

Flyttet til kjøkkenet

Olaug Solberg (61) er et godt eksempel på hvordan det kan gjøres. Hun er utdannet kokke, men måtte slutte i jobben da kjøkkendriften ved Arna sykehjem ble lagt ned i 2003. Derfor ble det barnehagejobbing. Etter flere år begynte hun å bli sliten av å trekke på støvler og kjeledresser dagen lang. Men hun ville nødig slutte. Hun likte arbeidsplassen og trivdes med kollegene og ungene.

Løsningen ble enkel, men genial, både for henne og barnehagen. Nå jobber hun i sitt gamle fag som kokke og har det hele og fulle ansvar for kjøkkendriften i barnehagen.

En annen hverdag

— Jeg stortrives med å lage mat, det er jo det som er yrket mitt, og jeg jobber fortsatt med unger, men på en annen måte. Tre-fire stykker hjelper meg gjerne på kjøkkenet, og synes det er stas. Baking er kjekkest, og risengrynsgrøt favorittretten. Det er godt å slippe å forholde seg til 19 unger på en gang, selv om jeg er glad i barn. Det er den samme arbeidsplassen, men en helt annen og mye bedre hverdag. Jeg ser frem til å gå på jobb hver dag, sier hun.

Solberg understreker sterkt at trivsel på jobben er viktig, og lederen er alfa og omega.

  • Når du har et godt forhold til sjefen, slapper du av og gjør en bedre jobb, sier hun.

Enkle midler

Barnehagens styrer, Tone Sandstø, har vært primus motor i arbeidet med å få ned sykefraværet.

  • Det var virkelig ekstremt høyt. Vi var nødt til å gjøre noe. Barnehagen har 22 ansatte, og når nesten halvparten var borte, ble problemene store.
  • Hva er hemmeligheten?
  • Å prøve å skape et godt arbeidsmiljø der folk blir tatt vare på, og der kompetansen blir brukt på best mulig måte. Vi for vår del har dessuten lagt stor vekt på å skape sosial trivsel i det daglige. Vi går på tur sammen, vi har bowlingkvelder, og i helgen skal hele gjengen til Myrkdalen for å gå på ski. Det er snakk om bevisst satsing på å skape en arbeidsplass som ansatte har et godt forhold til. Når folk brekker beinet, er det ikke så mye å gjøre med det. Det er det andre sykefraværet som gjelder. Når folk våkner om morgenen, føler seg litt urvne og overveier om de skal gå på jobb eller holde seg hjemme, er det ofte forholdene på jobben som avgjør. Det er det totale arbeidsmiljøet som har størst innvirkning på sykefraværet, mener Tone Sandstø.

Innsats smitter

Prosjektleder for kvalitetskommuneprogrammet i Bergen, Trine Samuelsberg, sier at det finnes enheter som har klart å snu trenden etter at arbeidet ble satt i gang.

  • Hjemmesykepleien og omsorgsboliger for funksjonshemmede er eksempler på det. Innsats smitter, og vi har god tro på at vi på lang sikt skal klare å snu trenden og få sykefraværet ned i alle avdelinger i kommunen, sier hun.

Hvordan kan Norge få ned sykefraværet?